základní skupiny - skupina L, 4. kolo
02.11.2017 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Vardar Skopje 3:0

Real Sociedad za mohutné podpory svých fanoušků na Anoetě neměl problémy s Vardarem a tým ze Skopje odeslal domů bez bodů. Postarali se o to svými zásahy Juanmi, Alberto De La Bella a mladík Jon Bautista.

Málokdo věřil makedonskému soupeři, že by si dokázal ze Španělska odvézt alespoň bod. Domácí hráči La Realu byli jasným favoritem i přesto, že nenasadili zrovna nejlepší sestavu. Od prvních minut ale jasně ukazovali, kdo bude určovat tempo utkání. Mladík Mikel Oyarzabal obdržel dobrý pas do pokutového území, jeho rána z voleje však skončila nad bránou Filipa Gačevskiho.

Domácí byli jasně aktivnější, hráli mnohem rychleji a nápaditě. Zurutuza střílel před pokutovým územím z volného přímého kopu a míč poslal jen těsně vedle pravé tyče hostující brány. Domácí to střelami zkoušeli hodně často a brankář Filip Gačevski se často nestačil otáčet. Další dělovku na jeho bránu vyslal mladík Canales a dorážel navíc ještě Juanmi, ale s oběma pokusy si Gačevski poradil.

Se svou obranou asi po utkání nebude mít moc dobrý vztah, protože to po většinu klání vypadalo jako sázka, kolik toho osamocený brankář vydrží. Vydržel přesně do 31. minuty. Domácí měli k dispozici další z mnoha rohových kopů a tentokrát si na míč vyskočil Juanmi, kzerý poslal balon přesně k tyči - 1:0 pro La Real, kterému spadl ze srdce obří kámen.

Willianu Josému se povedlo první utkání s Vardarem, dnešek moc ne. Několikrát si nabíhal za obranu, ale jednak byl dobře strážen a jednak se často chytal do ofsajdové pasti. Snad až před koncem první půle se opět ukázala větší šance. V ní se objevil právě zmiňovaný José, jenže místo zakončení ještě volil přihrávku dobíhajícímu Juanmimu. A to bylo špatně, neboť Juanmi už balon nestihl zamířit.

Druhá půle působila mnohem ospalejším dojmem a chvíli hráčům trvalo zabrat. Domácí útočník José se osmělil a zkusil střelu z hranice pokutového území, která ale mířila trestuhodně mimo. Až v 69. jsme se dočkali krásné branky. Obránce Gorosabel se dostal až k vápnu, odkud odcentroval zdánlivě přetažený míč. Toho se na druhém konci vápna ujal Alberto De La Bella a volejem míč napálil pod břevno!

V těchto chvílích Real Sociedad dominoval a o utkání už bylo prakticky rozhodnuto. Chápali to i jeho protihráči, kteří se už ani moc nesnažili. Přeci však ještě jeden kousek na cestu dostali. Dlouhý pas za obranu nakonec mladík Jon Bautista dostihl, i když mu balon odskočil od nohy. Přesto se mu povedlo ještě najít skulinu a prostřelit obránce s brankářem Gačevskim - 3:0 pro domácí, kteří svého soka jasně přehráli..

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele