základní skupiny - skupina L, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Zenit Petrohrad 1:3

Atraktivní souboj byl k vidění ve španělském Sociedadu, kde vzájemný zápas dvou jistých postupujících nakonec lépe zvládl hostující Zenit a po výhře 3:1 se může radovat z postupu ze druhého místa.

Po sedmi minutách domácí poprvé ohrozili brankáře Zenitu, paradoxně v tom ale měl prsty obránce hostujícího celku Smolnikov. Ten totiž svou hlavičku nasměroval tak nešťastně, že přistála až na břevně.

Ačkoliv byli domácí lepším týmem a hrozili například střelami ze střední vzdálenosti v podání Januzaje či Illarramendiho, první zářez na pažbě přišel na druhé straně. To po jednom z rychlých brejků do vápna vrhl Poloz, jeho ránu brankář Rulli nezkrotil a dorážející Yerokin už měl poměrně snadnou úlohu.

Druhý poločas odstartoval povedenou střelou Januzaj, leč míč nakonec o chloupek minul vzdálenější tyč. Vyrovnání se však domácí dočkali o pár minut později, když se po průniku Januzaje a jeho brilantní přihrávce zblízka prosadil Willian Jose.

Po hodině hry však předvedl fotbalovou parádu Branislav Ivanovič a svému celku vrátil vedení. Odražený míč po rohovém kopu vrátil do ohně Kuzyaev, Ivanovič si jej za obrannou linií soupeře zpracoval na hruď a parádním kopem přes hlavu překonal zkoprnělého Rulliho.

Definitivní tečku za zápasem udělal pět minut před koncem Paredes, který se po kombinaci na velkém vápně odhodlal k velkému sólu, protančil skrz tři bránící hráče a chladnokrevně míč potřetí uklidil za záda domácího brankáře. Zenit tak nakonec dokráčel k výhře 3:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele