základní skupiny - skupina L, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rosenborg BK - Real Sociedad 0:1

Real Sociedad splnil svůj úkol a dál prohání první Zenit Petrohrad. Pomohla mu k tomu dnešní výhra nahřišti Rosenborgu, třebaže pro diváky to moc atraktivní utkání nebylo. O výhře Španělů rozhodl jediným gólem mladík Mikel Oyarzabal až v nastavení.

Hosté byli od úvodu aktivnějším týmem. Útočník Willian José se pohotově opřel do balónu a jeho tvrdou ránu Hansen vyrazil mimo. O pár minut později jej napodobil také ostře sledovaný talent Oyarzabal, který mířil jen do středu brány. Ani domácí se nechtěli vzdát a Samuel Adegbenro si ve velk šanci naběhl za obranu soupeře. Před Rullim ale zpanikařil a balon poslal slabě jen do hostujícího brankáře.

Po faulu na rychlíka Oyarzabala se hosté dostali k zahrávání volného přímého kopu, který však Sergio Canales poslal technickým obstřelem jen těsně nad břevno! Následně byl Oyarzabalův centr sražen pouze k Illarramendimu, který se pokusil pálit z první. Jeho volej brankář Hansen kontroloval očima s napětím, jak se situace vyvine.

Nic moc se v první půli na hřišti nedělo a diváci rozhodně nemohli být spokojeni. Trochu naděje dal domácím mladý Švéd Jonathan Levi, který pár minut před koncem prvního poločasu pálil technicky jen těsně vedle Rulliho brány! Mladý Argentinec v bráně La Realu měl velké štěstí, protože na balon by zřejmě nedosáhl.

Rovněž po změně stran začal lépe Real Sociedad. Oyarzabal sklepl hlavou balón na Illarramendiho, který nahrával volnějšímu Odriozolovi. Ten se pokusil vymodlit si faul pádem v pokutovém území, ale sudí Stefanski neměl s jeho hereckým výkonem žádné pochopení a faul nepískal. Hosté velmi dobře kombinovali a drželi míč na svých kopačkách, jenže finální nahrávka vázla.

Do hry tak přišel Mexičan Carlos Vela, který měl rozhýbat strnulou přechodovou fázi Realu. To se mu málem povedlo prakticky ihned po jeho příchodu na hřiště, protože udržel balon u postranní čáry a následně jej krásně nahrával na Sergia Canalese, který si však neporadil s dvojicí obránců domácího celku. Tak to později zkusil Canales přímou střelou, která se mezi tři tyče těsně nevešla.

Patnáct minut před koncem se k balonu s pomocí chyby domácích dostal kanonýr Willian José, jehož střela z otočky skončila v rukavicích překvapeného brankáře Hansena. Hansena trefil rovněž Carlos Vela, jehož sólo bylo zakončené atraktivní a nebezpečně skákající střelou. Real chtěl vytěžit z převahy vedoucí branku a to se mu povedlo vlastně až v nastavení.

Běžela 91. minuta, když se do samostatného úniku dostal střídající mladík Jon Bautista. Ten sice napálil jen Hansenovu nohu, ale z dorážky si balon pohlídal a především do brány nasměroval Mikel Oyarzabal - 1:0 pro hosty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
mstain

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele