základní skupiny - skupina L, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Real Sociedad rozprášil Vardar šesti góly

Ve Skopje jsme se dočkali hotového galapředstavení, které se v pohárech nebo všeobecně fotbale nevidí zase tak často. Domácí brankář Filip Gačevski totiž tahal balon ze své sítě hned šestkrát! Velkou měrou se o to zasoužil střelec Willian José, který se prosadil čtyřikrát.

Už před utkáním byl host ze španělské LaLigy velkým favoritem, protože domácí do té doby vstřelili jen jeden gól a dostali jich za dva duely už osm. Právě Real Sociedad by se měl poprat se Zenitem Petrohrad o první místo a postup ze skupiny, což naplnil také dnes. A to rozhodně úctyhodným způsobem, po kterém bude mít sebevědomí hodně vysoko.

První zajímavou šanci si ale připravili domácí, konkrétně Džaba Džighauri. Jeho pohotová rána ale brankáře Gerónima Rulliho z klidu nevyvedla. Domácí se první velké chyby v bránění dopustili už ve 12. minutě. Po rohovém kopu Canalese prodloužil míč na zadní tyč Xabi Prieto a Mikela Oyarzabala na zadní tyči nikdo nehlídal - 1:0.

Real Sociedad nikam nespěchal a v klidu čekal na své šance. Tu další spálil Xabi Prieto, když se k němu dostal balon po závaru ve vápně. Prieto byl sice na zadní tyči sám, ale chyběl mu krok, aby míč dokázal usměrnit do brány. Po pětadvaceti minutách deklaroval obrovskou pohodu v hostujícím celku José, který oběhl brankáře a zakončoval patičkou. Tu ale obránce Novak vyrazil z brankové čáry!

Po třiceti minutách už byl rozdíl dvoubrankový, protože do uličky si naběhl José Canales a naservíroval balon zpět na střed vápna. Tam si jej zpracoval Willian José, který v klidu prostřelil vše před sebou! A první poločas zakončil parádní střelou k tyči opět Willian José, kterého nikdo z obránců domácích nijak zvláště nehlídal. Brankář Gačevski byl u tyče opět pozdě - 3:0.

Zkušený brazilský útočník byl při chuti a také po změně stran se hodně činil, když pálil tvrdě z otočky. Do brány si míč nenašel cestu jen díky teči Novaka. Ani ten ale nezabránil Josému ve zkompletování hattricku. Po krásném pasu mladíčka Andoniho Gorosabela u Josého opět nikdo nebyl a Brazilec hlavou navýšil na 4:0!

Stále to ale nebylo vše, protože o pouhé čtyři minuty později musel brankář Vardaru opět do sítě pro míč. Ten se totiž odrazil pro domácí trochu nešťastně právě na kopačku Williana Josého, který se s ničím nepáral a poslal jej tvrdou ranou z penaltového prostoru pod břevno - 5:0.

Bylo jasné, že za tohoto stavu se hosté už nikam nepohrnou a budou utkání v klidu dohrávat. Tak trochu exhibiční tempo jim domácí nijak nenarušovali. Brankář Gačevski se sice snažil, ale jeho obránci ho naprosto nepochopitelně nepodporovali. Gačevski sice v 90. minutě vyrazil ránu Canalese a následně i Prieta, ale k balonu se dostal ještě obránce Alberto De La Bella. Ani toho nikdo nepokryl a veterán mohl v klidu zakončit - 6:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
waynemarkrooney

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele