základní skupiny - skupina H, 5. kolo
29.11.2018 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille 4:0

Frankfurt deklasoval Marseille a skupinu H vyhraje. Znovu zářil srbský talent Luka Jović.

Frankfurtský Eintracht zažívá v Evropské lize skvělou jízdu. Zatím v ní neztratil ani bod a navíc dostal pouze čtyři góly v pěti zápasech, přičemž patnáct jich vstřelil. Výhra 4:0 nad francouzským Marseille to pouze umocňuje.

Frankfurt šel do vedení již ve 2. minutě zápasu, když po rohovém kopu střílel Gačinović a míč se od brankáře Peleho odrazil k Lukovi Jovićovi, který vystřelil přímo do odkryté části brány Marseille. A další gól domácí přidali hned o čtvrt hodiny později.

V 17. minutě se stalo něco, co v profeionálním fotbale uvidíte pouze zřídkakdy. Hostující Luis Gustavo dával malou domů na brankáře Peleho, který však vůbec nevystihl směr této přihrávky a míč nakonec skončil v bráně Marseille! 2:0 pro domácí.

Prvnímu poločasu Frankfurt zcela dominoval a gólů mohlo padnout mnohem více než pouze dva. Během poločasové přestávky všichni řešili především kiks brankáře Peleho ze 17. minuty. Gólman hostů totiž za míčem spíše klusal, než sprintoval.

To s dalším gólem už Pele nemohl dělat vůbec nic. V 63. minutě centroval z pravé strany před bránu hostů Danny da Costa a míč na malém vápně tečoval Bouna Sarr a ten se nakonec odrazil přímo mezi tři tyče. Z gólu však Sarr příliš radosti neměl, byl totiž vlastní. 3:0.

Poslední gól zápasu přidal Frankfurt v 67. minutě, o vlastní gól už se však nejednalo. Po centru Hallera do pokutového území Marseille vzduchem si míč našel Luka Jović a pouhým přiťuknutím ho usměrnil za záda brankáře Peleho. Jović vstřelil svůj pátý gól v Evropské lize a je tak jejím nejlepším střelcem.

Frankfurt se nachází s patnácti body na prvním místě a Marseille počítá po dalším zcela katastrofálním výkonu další prohru a s jedním bodem se krčí na posledním místě tabulky skupiny H.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
El Fáňos

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Reagovat
El Fáňos

jako 4 jsem trefil ...

Reagovat
vladino10

nesledujem francuzov vobec, co sa to s marseille deje v el tuto sezonu?

Reagovat
El Fáňos

Marseillská formová houpačka

Reagovat
Bayernista18

Eintracht forma jak hovado!

Reagovat
smazaný uživatel

Hanba

Reagovat
smazaný uživatel

Není hanba dostat naloženo od týmu s momentálně nejlepší formou

Reagovat
Jardman

eintacht jsou hovada!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele