1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Neapol přehrála Curych a do odvety si nese nadějný náskok

Favorizovaná Neapol zvládla s přehledem první zápas na hřišti Curychu a učinila důležitý krok k postupu. Hosté položili základ k výbornému výsledku již v prvním poločase, kdy udeřili dvakrát. Po změně stran přidali ještě jednu branku, domácí stihli již pouze kosmeticky upravit skóre.

FCZ se na první duel proti italskému soupeři naladilo víkendovým vítězstvím v derby nad městským rivalem Grasshopper. V Evropské lize pak kouč Ludovic Magnin učinil jedinou změnu v sestavě, když Marchesana nahradil v záloze Untersee.

To Partenopei se v domácí soutěži o víkendu tolik nevedlo, když remizovali na hřišti Fiorentiny, přesto zůstávájí pohodlně na druhé pozici za dominantním Juventusem. Ve Švýcarsku dostali nově šanci od začátku obránci Malcuit s Ghoulamem a polský útočník Milik.

Dle očekávání to byli hosté, kdo do zápasu vstoupil aktivněji, a po dvanácti minutách se dostali do vedení. Při rozehrávce hrubě chyboval gólman Curychu Brecher, kterému míč ukradl Milik a následně jej předal Insignemu, jenž kulatý nesmysl pohodlně uklidil do odkryté svatyně. Za domácí chtěl o čtyři minuty později kontrovat Kololli, avšak branku netrefil. Podobně si počínal v devatenácté minutě Milik.

Druhé branky dosáhli Partenopei ve 21. minutě. Přízemní centr Malcuita z pravé strany uklidil za Brecherova záda Callejón. I po dvou direktech nesložili FCZ zbraně, selhávali však kvůli nepřesné koncovce, jak po půlhodině hry demonstroval nepřesnou střelou Winter. Neapol se ale s dobrým výsledkem neuspokojila a také se nadále tlačila dopředu. V 33. minutě si na vysoký balón naskočil Zieliński, jenže nezamířil mezi tři tyče.

Závěr prvního poločasu si hosté víceméně hlídali. Čtyři minuty před odchodem do kabin ještě stihl Brechera provětrat Milik, z gólu se ale tentokrát neradoval. V nastaveném čase se po rohovém kopu vyšrouboval k hlavičce Koulibaly a i tentokrát mohla zůstat obrana Curychu v klidu. Brzy po změně stran se za vyrovnáním hnal Kololli, Mereta v bráně Neapole však neohrozil. Za Partenopei kontroval Callejón, proti němuž musel zasáhnout Brecher.

Diváci na stadionu nadále sledovali kvantum nepřesným pokusů, čemuž svým dílem přispěl v 55. minutě střídající Marchesano. Curych se i přes nepříznivý vývoj stále sympaticky snažil dosáhnout alespoň kontaktního gólu. Hosté ale na hru domácích zareagovali a po hodině hry i oni zapnuli na vyšší obrátky. Do šancí se však ani jedno mužstvo po změně stran příliš nedostávalo.

V 71. minutě se po delší době ocitl ve velké příležitosti Koulibaly, avšak ztroskotal na Brecherovi. Za dalších šest minut již ale Neapol skórovala potřetí. Zieliński převzal nahrávku z pravé strany, udělal si prostor a prostřelil Brechera na přední tyči. Následně domácí opět selhali v koncovce, konkrétně Marchesano, jenž se netrefil z asi jedenácti metrů. FCZ se tak dočkali až z penalty v 83. minutě, kterou po Maksimovićově hře rukou proměnil v panenkovském stylu Kololli.

Inkasovaný gól však nemusel Partenopei tolik mrzet, protože i tak dokráčeli k výbornému výsledku na hřišti soupeře. V nastaveném čase ještě mohli vsítit čtvrtou branku, i tak ale na hráčích v bleděmodrých dresech převažovaly po závěrečném hvizdu úsměvy. Curych se v odvetě na Apeninském poloostrově bude muset hodně snažit, aby ještě zvrátil výsledek dvojzápasu na svou stranu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Kixi Syhimour

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele