základní skupiny - skupina I, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Genk rozstřílel Sarpsborg 4:0 a postupuje z prvního místa.

Belgickému Genku stačila k postupu v posledním utkání základní skupiny I remíza, ale od samého začátku neponechal nic náhodě a norského outsidera ze Sarpsborgu přehrál hladce po výsledku 4:0. Se ziskem jedenácti bodů se udržel na vedoucí pozici o dva body před švédským Malmö a při pondělním losu může narazit na papírově snazšího soupeře. Hosté skončili s pěti body poslední, i přesto při své premiérové účasti v hlavní fázi EL nezklamali.

KRC prokazoval vysoké kvality od samého začátku a v podstatě po pěti minutách nebylo o co hrát, neboť jasný favorit vedl dvoubrankovým rozdílem. Další dvě trefy přidal v rozmezí tři minut zhruba v polovině druhého dějství, pak se utkání spíše dohrávalo. Po necelých dvou minutách je nasměroval k vítězství Zinho Gano, který po zpětné přihrávce od Sandera Bergeho umístil míč jemnou tečí k levé tyči mimo dosah brankáře Vasjutina.

Neuběhly ani další tři minuty a v aréně Luminus bylo ještě veseleji. Joseph Paintsil po trochu šťastné spolupráci s Pozuelem vypálil z první z dvanácti metrů a balón uklidil k bližší konstrukci. Domácí ani v následujícím průběhu rozhodně nepolevovali. Ve 25. minutě mohl podruhé ve čtvrtečním střetnutí skórovat aktivní Paintsil, jenomže zcela osamocen na pravé straně orazítkoval pouze protější tyč hostující branky.

Následně mohl na druhé straně z ničeho nic snížit Mortensen, avšak ve vyložené pozici nezvolil nejlepší zakončení a mířil pouze do míst, kde operoval připravený gólman Vukovič. Hosté se po změně stran snažili aktivním pojetím vykřesat naději, nicméně v 64. minutě byli definitivně sraženi na kolena. Berge nejprve po patičce od Pozuela nechal vyniknout Vasjutina, po následném rohovém kopu se přeci jen prosadil. Před hranicí brankového území se míč odrazil od jeho stehna a zapadl k pravé konstrukci, hostující strážce se natahoval marně - 3:0.

Gólový účet uzavřel o tři minuty později Joseph Aidoo, jenž po zakončení Gana, fantastickém zákroku Vasjutina a centru od rohového praporku rozvlnil síť prudkou hlavičkou. Od tohoto momentu tempo hry výrazně opadlo, nejzajímavější bylo sledovat bouřlivé oslavy příznivců Genku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Marv

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele