základní skupiny - skupina L, 3. kolo
25.10.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

PAOK Soluň - MOL Vidi FC 0:2

Jeden z nejpřekvapivějších výsledků 3. kola základních skupin Evropské ligy se zrodil v Soluni, kde maďarský mistr z Videotonu naprosto zaskočil řecký PAOK a z jeho půdy si odvezl nesmírně cennou výhru 2:0. Výrazně tak oživil své naděje na postup mezi dvaatřicítku nejlepších v EL. Naopak domácí výběr nedokázal navázat na poslední vysokou výhru v Bělorusku s místním Borisovem (4:1) a v probíhajícím ročníku teprve podruhé prohrál.

MOL Vidi se bodově dotáhl jak na PAOK, tak i na BATE, navíc se posunul na třetí místo ve skupině se skóre 2:3. Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené příležitosti, hosté svého protivníka dokonale zaskočili hned v prvním poločase a díky skvělé defenzívě mu téměř nic nedovolili. Do překvapivého vedení se dostali z ojedinělé akce již po necelé čtvrthodině, kdy se prosadil velezkušený záložník Szabolcs Huszti.

Již pětatřicetiletý matador využil skvělého důrazu Francouze Nega na pravé straně pokutového území, když po obrovské chybě obránce Varely a následné zpětné přihrávce téměř od pomezní čáry usměrnil balón lehkou tečí ze tří metrů kolem šokovaného brankáře Paschalakise. Domácí se snažili okamžitě odpovědět, jenomže kvůli hlubokému obrannému valu protivníka to zkoušeli hlavně z větší distance a jejich střely příliš nebezpečné nebyly.

Naopak v samém závěru úvodního dějství utrpěli další nečekanou ránu. Vedení mírného outsidera čtvrtečního střetnutí navýšil Stopira. Třicetiletý rodák z Kapverd si po fantasticky zahraném rohovém kopu Husztiho z levé strany seběhl ke vzdálenější tyči a prudkou hlavičkou usměrnil míč přímo k bližší konstrukci, Paschalakis se nestačil včas přesunout a i přes lehký dotek nezabránil balónu v cestě do sítě.

Řecký klub se po změně stran snažil udělat změny, a hrál mnohem přímočařeji, jenomže své ovoce to nepřineslo. Hosté byli mohutně povzbuzeni dvoubrankovým náskokem, taktické pokyny plnili do puntíku a gólman Kovácsik byl prakticky bez práce. Naopak sami mohli přidat třetí gól v 86. minutě. Po rychlém přečíslení se v samostatném úniku zjevil rychlonohý Hodžić, avšak tváří v tvář nepřekonal brilantně zasahujícího Paschalakise.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Elliasson

Wow!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele