základní skupiny - skupina E, 3. kolo
25.10.2018 18:55 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Poltava ubránila na Karabachu výhru a těší se z prvních bodů

Poltava vydolovala tři body na půdě Karabachu a v tabulce odskočila právě tomuto soupeři. Domácí měli v zápase častěji míč na kopačkách. Hostům však vyšlo střídání. Do druhé půle nastoupil Careca, jenž zařídil rozhodující branku a k tomu ještě několikrát provětral obranu Jezdců.

Nervózní začátek duelu znamenal, že oba celky často zbytečně ztrácely balón a nedostávaly se do příležitostí. Za zmínku tak stojí pouze brzká žlutá karta pro obránce hostů Kulače. Po dvaceti minutách se diváci konečně dočkali střeleckého pokusu, domácí Slavčev však zamířil mimo bránu. K dalšímu nepřesné střele Jezdců se za dvě minuty dostal Míchel, jenž hlavičkoval po rohovém kopu.

Karabach začal přitápět pod kotlem a nebezpečné šance si vytvářel především po centrech od rohového praporku. Po jednom takovém po půlhodině hry pálil nepřesně hlavou Gurrier. O tři minuty později se Medveděv dostal ke střele, kterou ale obrana Poltavy zblokovala. Stejně dopadl i následný pozdrav od Česnakova na druhé straně. Domácí se v první půli tlačili dopředu víc než soupeř, ovšem vždy bez kýženého efektu. Snahu Atlilar dokumentoval Sadygovův přímý kop tři minuty před přestávkou, jenž Míchel tečoval opět vedle.

Po změně stran se na trávník nově objevil záložník Careca, a jak skvělý to byl, se ukázalo již ve 48. minutě. Právě nový muž na hřišti Careca nabídl míč Kulačovi, jenž z dálky sice vypálil doprostřed brány, avšak gólman Karabachu Vágner zaváhal a nechal merunu propustit za svá záda - 0:1. Jezdci mohli vyrovnat za čtyři minuty. Zoubir vyslal ránu směřující do horního rohu brány, ale Vorsklu zachránil skvělým zákrokem brankář Šust. Neúspěšný byl krátce po Zoubirovi také jeho spoluhráč Emeghara, který pálil nad břevno.

Domácí při honbě za vyrovnáním občas zapomínali na zadní vrátka, čehož chtěla Poltava využít v 71. minutě. U akce byl opět Careca, jenž vybídl Rebenoka, který těsně minul tyč. S odpovědí přispěchal za minutu Ozobić, ale taktéž netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Ve festivalu nepřesných střel pokračoval záhy hostující Kulač a po něm zase pálil vedle Zoubir.

Atlilar se vytoužené vyrovnávací branky málem dočkali minutu před koncem. Šust zasáhl nepřesvědčivě ve vzduchu, čehož vyhužil Guerrier, jenže z otočky minul bránu Vorskly. V nastaveném čase si již hráči Poltavy pohlídali vítězství, po kterém se dočkali prvních bodů v tabulce skupiny E.

Autor: Ondřej Vaculík / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
HullCity

1.výhra ve skupinové fázi v historii pro Vorsklu...ech...o to víc zamrzí ta ztráta se Sportingem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele