základní skupiny - skupina G, 2. kolo
04.10.2018 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Rangers v Evropě znovu neprohráli a vyprovodili Rapid třemi góly

Zatímco v domácí soutěži se skotští Rangers potácejí s nevyrovnanými výkony ve středu tabulky, v pohárové Evropě letos platí za jedno z vůbec největších překvapení. Po nečekané remíze na půdě Villarrealu totiž tým Stevena Gerrarda v Ibrox Parku porazil vídeňský Rapid 3:1, přestože zprvu prohrával. Hlavní zásluhu má na tomto triumfu Alfredo Morelos, jenž se postaral o bleskový vyrovnávací gól a také závěrečnou pojistku v nastavení po Tavernierově proměněné penaltě, udělené za faul právě na Morelose.

Klub z Glasgow tak po dvou kolech dokonce vévodí tabulce skupiny G a jeho šance na postup do jarní vyřazovací fáze se povážlivě zvyšují, obzvláště pokud bude i nadále trvat neporazitelnost Stevena Gerrarda na evropském poli. V součtu se zápasy v kvalifikačních předkolech již letos Rangers mají na kontě deset duelů s kontinentálními soupeři s bilancí pěti výher a pěti remíz.

Rapid pod vedením nového kouče Dietmara Kuhbauera vstoupil do zápasu aktivně a nenechal se rozhodit ani bouřlivými kulisami zalidněného Ibrox Parku. Po dvaceti minutách měl první velkou šanci na hlavě Andrija Pavlović, ale zadní tyč těsně minul.

Když už se zdálo, že utkání dospěje do poločasové přestávky bez vstřeleného gólu, strhla se v závěrečné pětiminutovce zničehonic přestřelka. O průlom skóre se v 42. minutě postarali hosté po akci Andreie Ivana, jehož centr odvrátil Coulibaly nešikovně jen k nohám Vetona Berishy, který s přehledem uklidil míč okolo bezmocného brankáře McGregora. Skotský brankář se jen marně rozčiloval, že gólové ráně předcházelo Ivanovo postavení mimo hru.

Reakce Rangers na nepříznivý vývoj utkání však byla okamžitá. Od Berishova gólu uplynulo pouhých 106 vteřin, když Tavernierův perfektní centr z pravé strany dopravil do sítě Alfredo Morelos, pro nějž šlo již o devátý zásah sezony.

Góly v závěru poločasu oba celky nabudily a po změně stran střetnutí nabralo na otáčkách. Územní převaze se sice těšili domácí, ovšem Rapid hrozil z nebezpečných brejků. Na druhé straně zase brankáře Strebingera přinutil k zákroku Ryan Kent a gólman hostí následně zazářil i proti gólové hlavičce Ejarii.

S přibývajícími minutami se do hráčů rakouského klubu začala čím dál více vkrádat únava, zatímco nadšení Rangers neopadávalo. Sedm minut před koncem se pak domácí za svou neutuchající snahu dočkali zasloužené odměny, když si aktivní Morelos vynutil v pokutovém území faul na Sonnleitnerovi a kapitán James Tavernier nařízený pokutový kop povedenou ranou pod břevno bezpečně proměnil.

Už tak nadšený Ibrox Park ve čtvrté minutě nastavení ještě více rozbouřil opět Morelos, jenž spolu s Candeiasem využil otevřené obrany Rapidu, který už musel v závěru hrát vabank, a přízemní ranou stanovil konečné skóre 3:1. Nyní Rangers v boji o postup čeká dvojzápas s moskevským Spartakem, Rapid se utká s Villarrealem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
jenculko

0:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Counter

Zase hezky Rangers, zatím největší překvapení EL?

Reagovat
JessePinkman

Nádhera Rangers.. Gerrard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele