základní skupiny - skupina I, 5. kolo
29.11.2018 21:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Sarpsborg 08 FF - Beşiktaş JK 2:3

Sarpsborg měl rozehraný zápas s Besiktasem velmi dobře. Ještě zhruba půlhodinu před koncem totiž vedl o dvě branky, nakonec ovšem nevytěžil ani bod. Turecký celek předvedl parádní obrat, předskočil svého soupeře v tabulce a postup do jarní fáze Evropské ligy má před posledním kolem ve svých rukou. Domácí klesli na příčku třetí.

Norský tým mohl udělat výrazný krok k proklouznutí do play-off, notně ovšem pokazil poslední třetinu zápasu. I po téhle kruté porážce ovšem stále může usilovat o první dvě pozice ve skupině. Pokud v posledním klání porazí venku Genk, minimálně druhý jistojistě skončí. Besiktasi naopak v posledním utkání bude stačit uhrát s Malmö aspoň plichtu.

Svěřenci trenéra Geira Bakkeho vstoupili do prvního poločasu doslova famózně. Už po pár sekundách hry nasměroval Heintz přihrávku za obranu na nabíhajícího si Muhammeda, ten obešel vyběhnuvšího brankáře Kariuse, jenž se dostal až za hranici pokutového území, a následně francouzský forvard zakončoval do úplně prázdné brány.

Uběhlo jen dalších pět minut a Sarpsborg přidal další přesný zásah. Znovu přitom neměl Karius úplně čisté svědomí při tomto inkasovaném gólu. Lund Nielsen předal ve středu pole míč na Heintze, ten si všiml, že německý muž v rukavicích je poměrně daleko od své brankové čáry, a z dobrých pětatřiceti metrů ho nádherně přeloboval.

Domácí byli i nadále při chuti, ještě v první patnáctiminutovce se ocitli v dobrých šancích Muhammed, jenže ten trestuhodně minul bránu, a pak také Heintz s Halvorsenem, jejich hlavičkové pokusy ale vychytal Karius. Hosté se začali vzpamatovávat opravdu až po změně stran. Do 62. minuty mělo mužstvo ze severu Evropy střetnutí pod kontrolou.

V téhle minutě došlo ke snížení, které vlilo hráčům Besiktase novou krev do žil. Ljajič za šestnáctkou přiťukl balón Lensovi, jenž svou výstavní střelu usměrnil ke vzdálenější tyčce. A o čtyři minuty později bylo dokonce vyrovnáno, neboť po milimetrovém centru z pravé strany od Lense skóroval Vágner Love, jenž byl po svém střídání na hřišti teprve chvilku.

Lens byl v tomhle důležitém mači jednoznačně tou nejklíčovější postavou pro Kara Kartallar. A k jednomu vstřelenému gólu a jedné asistenci si na své konto připsal také rozhodující branku v 90. minutě. Özyakup poslal dlouhý nákop dopředu, nizozemský forvard nelenil a spěchal za ním, a ačkoli byl nepříjemně atakován, krásným obloučkem zacílil do sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Hiko

Budu věřit a fandit S08

2:1

Reagovat
Elliasson

Ta prohra jasně nezasloužená.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele