základní skupiny - skupina I, 2. kolo
04.10.2018 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sarpsborg 08 FF - KRC Genk 3:1

V Sarpsborgu se zrodilo obrovské překvapení a domácí tým slaví nečekané vítězství. Ačkoli byl na jeho půdě favoritem belgický Genk, odjíždí domů s prázdnou. Sarpsborg mu totiž nasázel hned tři branky!

Genk vstupoval do utkání s norským Sarpsborgem jako jasný favorit, protože jeho forma byla oslňující jak v pohárech, tak v rámci belgické ligy. Hosté podle předpokladů neměli mít s Nory mnoho potíží a možná to tak brali i hráči, protože jejich úvodní herní projev ukazoval podcenění a laxnost. Už v 6. minutě dostal nádherný pas od Jona-Helgeho Tveity Patrick Mortensen a krásnou patičkou zakončil - 1:0.

A domácí neustávali. Kristoffer Zachariassen se dostal ke střele, ovšem ta skončila těsně nad břevnem! Tlak domácích byl zcela jasný a Genk hořel především na vlastní polovině. Hosté z Belgie se do velké šance dostali až ve 33. minutě, když Leandro Trossard centroval před bránu. Ve vápně se po nahrávce natahoval Samatta, jenže těsně nedosáhl! Hosté kopali volný přímý kop a s následným centrem do vápna si poradil brankář Aleksandr Vasjutin, který vyboxoval míč.

První půle byla za námi a viděli jsme v ní překvapivě aktivní domácí tým, který vedl. Vedení mu však dlouho nevydrželo, protože ve 49. minutě si Leandro Trossard skvěle poradil ve vápně se dvojicí protihráčů a krásnou ranou z úhlu prostřelil brankáře Vasjutina - 1:1.

Jenže ani v tomto případě se domácí nevzdali a odpověděli ofenzivní smrští. O pouhých pět minut později se po rohovém kopu dostal balon ke Kristofferu Zachariassenovi a mladý norský záložník měl po několika odrazech balonu hodně snadnou cestu!

Ani to nebylo všechno a ačkoli se hosté snažili něco vymyslet, znovu kapitulovali. Sarpsborg hrál hodně jednoduše a to se mu vyplatilo v 63. minutě, když se Zachariassen dostal s míčem do vápna. V něm našel lépe postaveného Patricka Mortensena a velezkušený kanonýr silnější nohou propálil vše před sebou! Outsider vedl o dvě branky především jeho zásluhou a utrápený Genk až do konce utkání odpověď nenašel.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

Sarpsborg se těší, já jim přeju, ať Genk pěkně potrápí.

Třeba 1:1 by to mohlo být

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele