základní skupiny - skupina I, 3. kolo
25.10.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sarpsborg 08 FF - Malmö FF 1:1

V důležitém utkání skupiny I o postup do další fáze vítěz znám nebyl, norský Sarpsborg se totiž rozešel smírně bez branek se švédským Malmö a oba dva si tak udrželi reálnou naději na postup do jarní fáze Evropské ligy. Duel byl od samého začátku nesmírně opatrný, oběma to skřípalo především ve finální fázi a diváci se tak mnoha vyložených možností nedočkali. Góly padaly až v závěrečné čtvrthodině, k vítězství měli o něco blíže hosté.

Ani jeden ze čtvrtečních soupeřů tak nenavázal na výborný výkon z uplynulého kola, kdy 08 FF senzačně porazil rozjetý Genk 3:1, a Malmö si dokázalo poradit s oslabeným Besiktasem (2:0). Norský výběr je se čtyřmi body druhý jen díky lepšímu skóre právě před třetím švédským mistrem, oba ztrácejí na vedoucího belgického soupeře dva body a před vysoce favorizovaným tureckým gigantem drží jednobodový náskok.

Statisticky byl zápas od samého začátku nesmírně vyrovnaný, k vidění bylo celkově pouze sedm střel do prostoru tří tyčí. Balón se nejčastěji nacházel v blízkosti středového kruhu, celky se snažily především hrozit ze standardních situací. Nicméně až do 79. minuty neměl ani jeden z gólmanů výraznější práci. Hosté se v této minutě dostali z ničeho nic do vedení, když se podruhé v tomto soutěžním ročníku paradoxně prosadil Nor Andreas Vindheim.

Třiadvacetiletý obránce si naběhl na přetažený centr z levého křídla od Riekse a z naprosto nemožného úhlu překonal ve skluzu překvapeného brankáře Vasjutina, balón obloučkem zapadl do sítě. Domácí výběr se však nevzdal a výrazně přidal na obrátkách, z čehož vytěžil důležitou vyrovnávací trefu v 87. minutě. Posedmé v této sezóně skóroval zkušený jednatřicetiletý kanonýr Ole Jørgen Halvorsen.

K němu se po několika hlavičkových soubojích odrazil balón po sražené přihrávce od Zachariassena a z voleje ze šesti metrů nekompromisně propálil naprosto bezmocného gólmana Dahlina. Ve zbývajících minutách bylo vidět, že ani jeden z protivníků nechce udělat chybu a výsledek se tak již nezměnil. Odveta je v plánu za dva týdny na švédské půdě a navrch by tentokráte mělo mít Malmö.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

Sarpsborg ve skupině zatím super

Reagovat
Elliasson

Hoodně překvapivě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele