základní skupiny - skupina G, 5. kolo
29.11.2018 16:50 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Rapid Vídeň 1:2

Moskevský Spartak překvapivě prohrál s Rapidem Vídeň a ve vyrovnané skupině G spadl na poslední místo. Rozdíl mezi prvním a posledním týmem skupiny přitom činí pouhé dva body.

Naopak podceňovaný Rapid Vídeň posunul zisk třech bodů na první místo tabulky, kde se nyní nachází se sedmi body. O bod méně má Villarreal, o další bod méně pak skotští Rangers. Tato dvojice však ještě svůj zápas pátého kola základních skupin odehraje.

Spartak Moskva je s pěti body na posledním místě a vzhledem k tomu, že poslední zápas skupiny odehraje na půdě Villarrealu, to bude mít s postupem do jarní části soutěže velmi těžké. Ale teď už k samotnému zápasu.

Jak bylo již řečeno, favoritem utkání Spartaku s Rapidem byli jednoznačně domácí, kteří mohli těžit především z výhody domácího prostředí. Do první velké šance se dostal moskevský klub již v 10. minutě. Tehdy obdržel Melgarejo přihrávku uvnitř vápna a z první střílel pouze těsně vedle.

Nastolený trend pokračoval a Spartak Moskva dominoval začátku utkání. Ve 20. minutě domácí Melgarejo nahrával kolmo na rozběhnutého Zé Luíse, jenž s míčem došel až do pokutového území hostů a následně míč trefil přímo mezi nohy brankáře Strebingera. Domácí tedy vedli 1:0.

První poločas byl dohrán v klidu a mužstva se do kabin k poločasové přestávce odebrala za stavu 1:0 pro domácí. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl vývoj utkání ve druhé půli změnit a přesto k něčemu takovému došlo.

V 53. minutě se po standardní situaci domácích dostal v mele před Hanniho, jenž střílel do prázdné brány, ale na brankové čáře míč dokázal vykopnout vídeňský Barać. Jednalo se na dlouhou dobu o poslední šanci, kterou jsme viděli.

Další důležitý moment totiž přišel až v 80. minutě. Z rohového kopu centroval do pokutového území domácích Philipp Schobesberger a míč si našel hlavou Mert Muldur, který ho líbivým způsobem posunul přímo k levé tyči.

A senzační obrat, který Rapid může posunout do jarní části Evropské ligy, tým dokonal v nastaveném čase druhé půle. Domácí úplně přestali bránit a k míči se tváří v tvář brankáři Rebrovovi dostal Schobesberger, jenž ho elegantně přehodil a vstřelil vítězný gól zápasu. Domácí fanoušci hráče po zápase vybučelil

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
Marv

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele