základní skupiny - skupina E, 6. kolo
13.12.2018 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Sporting CP - Vorskla Poltava 3:0

Sporting zakončil své působní v základní skupině Evropské ligy očekávaným vítězstvím nad outsiderem z Poltavy a zůstal na předem daném druhém místě v tabulce. Vorskla i přes tuhle porážku udržela třetí pozici, neboť Karabach v souběžně hraném klání na Arsenalu nepřekvapil a padl na anglické půdě nejtěsnějším možným způsobem.

Karty byly před tímhle mačem jasně rozdané. Lisabonský klub se už výše ani níže posunout nemohl a měl zaručený postup do jarních bojů ze druhé příčky. Hosté ještě museli hájit svůj třetí flek ve skupině, a protože měli nakonec lepší skóre než Karabach, neskončili poslední. O výsledku v tomto střetnutí bylo rozhodnuto už do poločasu.

Domácím se pod vedením trenéra Marcela Keizera, který je v novém působišti něco málo přes měsíc, velmi dobře daří, a proti Poltavě prodloužili svou sérii výher už na šest utkání v řadě. I v okleštěnější sestavě měli zápas plně pod kontrolou a pohodlný třígólový náskok bez větších problémů ve druhém dějství uhlídali.

V 9. minutě si Keizerovi svěřenci vytvořili první velkou příležitost, sám na bránu se po rychlé kombinaci řítil Miguel Luís, ovšem gólman Tkačenko proti němu dobře zasáhl. Rozhodující gól si na své konto připsal v 18. minutě Montero. Po Acuňově centru vznikl v šestnáctce menší zmatek, míč se odrazil ke Kolumbijci, a ten ho doklepl hlavou do sítě.

Sporting pokračoval v ofenzivním snažení, levačkou se ve 22. minutě osměloval Carlos Mané, svým pokusem ovšem Tkačenka nemohl výrazněji ohrozit. Ve 27. minutě mohl naopak vyrovnat Dallku, avšak jeho zakončení z dálky minulo cílený prostor. Další změna skóre pak přišla na řadu deset minut před koncem první půle.

Coates uvolnil do běhu Bruna Fernandese, ten ještě přihrál balón do středu lépe postavenému Miguelu Luísovi, jenž snadno zacílil do odkryté brány. Ve 44. minutě Sporting definitivně stvrdil svůj úspěch, to když si nahrávku Bruna Fernandese srazil nešťastně do vlastní sítě Dallku. Hosté přitom mohli těsně předtím snížit, jenže Habelok mířil mimo.

Druhá pětačtyřicetiminutovka další gól již nepřinesla. V 54. minutě se chtěl na střeleckou listinu zapsat Carlos Mané, jenže jeho technická střela skončila vedle tyčky. V 69. minutě se snažil snížit soupeřovo vedení Kolomojec, ale ani on netrefil bránu. O pár chvil později neuspěl ani Jovane Cabral, jenž míč tvrdě napálil jen do Tkačenka.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
HullCity

Sporting je ve formě,tohle neprohrají...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele