osmifinále - 1. zápasy
07.03.2019 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Neapol přehrála Salzburg a do odvety si poveze tříbrankový náskok

Salzburg v průběhu letošní Evropské ligy vykazoval výtečnou formu, ale na půdě italské Neapole tvrdě narazil a je na pokraji vyřazení. Partenopei si na vlastním stadionu San Paolo zajistili výhru 3:0, když se trefili Milik, Ruiz a do vlastní sítě Onguéné.

Neapol paradoxně nebyla lepší, Salzburg jí byl přinejmenším vyrovnaným soupeřem, ovšem průběh utkání výrazně ovlivnily rychlé branky domácích. Svěřenci Carla Ancelottiho měli proti rakouskému soupeři výtečný úvod, první střelu sice vyslal na Mereta Wolf, ale domácí brankář si sní dokázal poradit a pak už přišli velké chvíle Italů.

V 10. minutě vyslal Mertens za obranu Red Bullu útočníka Milika, který se hokejovým blafákem zbavil Walkeho a do prázdné zakončil. Patson Daka sice o sedm minut později dostal také balón do sítě, ale sudí branku kvůli ofsajdu neuznali. A vzápětí vstřelila Neapol druhý gól, Callejón dobře sklepl balón pro Fabiána Ruize, který střelou z první a od země prostřelil Walkeho. Neapol si zajistila dvoubrankový náskok a posléze nechala Rakušany vymýšlet, Salzburg se však do žádné větší šance v prvním poločase nedostal.

Hosté potřebovali ve druhém dějství přidat a nejlépe vstřelit gól, který by je vrátil zpátky do hry a který by samozřejmě znamenal velké plus do odvety. Neapol však byl\ nebezpečnější a v 52. minutě musel Walke vytáhnout zákrok proti střele Mertense.

Salzburg však třetí brance stejně nezabránil, centr Maria Ruie si nešťastně vstřelil do vlastní sítě Jérôme Junior Onguéné a s hosty už to vypadalo hodně špatně. A mohlo být hůř, kdyby Callejónovu střelu nevyrazil na brankové čáře stojící André Ramalho. Neapol každopádně trochu polevila a využít toho mohl Gulbrandsen, který orazítkoval tyčku! Stejný hráč měl pak ještě dvě možnosti, ale pokaždé dobře zasáhl Meret. Salzburg tolik potřebný gól nedal a do odvety si veze těžkou porážku 0:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Marv

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
HunterRomario

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Bayernista18

0 : 3

Reagovat
Bandita_Harry

Salzburg to mohol pekne skorigovat ale nastastie sa nestalo, verim ze si to uz postrazia, jedina starost SSC by teraz mala byt EL

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol hezky pekne. To asi nikdo necekal tak jednoznacne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele