základní skupiny - skupina K, 6. kolo
13.12.2018 18:55 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rennes zdolalo Astanu a na její úkor postupuje

V tomhle utkání byly karty jasně rozdány, situace na ostří nože. Vítěz by si na poslední chvíli zajistil postup, přičemž Astaně navíc stačila i jen remíza. Té se ale nedočkala, protože se dnes dvakrát trefil útočník Ismaïa Sarr.

Astana sahala po skvělém úspěchu, dnes jí stačila i remíza. Tlačit muselo Rennes a soudě dle prvních minut mu to docela dělalo potíže. Mnohem víc mu vyhovovaly pasáže hry, kdy hrála Astana a domácí mohli hrát na brejky. Po patnácti minutách se na delší kombinaci už nemohl dívat Hatem Ben Arfa a jeho krásná rána zamířila nakonec těsně vedle tyče!

Velkou hrozbou (a jak se později ukázalo oprávněně) byl Ismaïla Sarr. Rychlonohý útočník i dnes ukazoval obrovskou chuť hrát a útočit, navíc se na jeho driblink soupeři moc nechytali. Po třiceti minutách si Rennes se svým soupeřem pohrálo a balon se dostal do vápna k nohám obránce Hamariho Traorého. Tomu sice zakončení sedlo, ale výtečným reflexem se blýskl brankář Erić!

Ten musel zasahovat také o chvíli později, když tvrdě a především velmi přesně vypálil Hatem Ben Arfa. Ofenzivní hráč Rennes ale narazil opět jen na připraveného brankáře hostí. I po změně stran Astana velmi dobře bránila s vědomím, že tento stav jí bohatě stačí. Navíc se v případě výhry Jablonce mohla posunout dokonce na první příčku skupiny!

Ismaïla Sarr na hranici pokutového území přenechal míč Clémentu Grenierovi, jehož střelu zablokoval Ivan Majevski. Hodně zajímavé to začalo být v 65. minutě. Unikajícího Sarra totiž fauloval ve vlastním vápně pozdě zasahující Baktijor Zajnutdinov a turecký sudí Gözübüyük pískal penaltu. K ní se postavil Benjamin Bourigeaud a pálil do tyče. Jenže z následné dorážky se už Ismaïla Sarr nemýlil a poslal domácí do kýženého vedení!

Aby se hosté nestačili vzpamatovat, zasadilo jim Rennes ještě jednu ránu. Po chybě Lászla Kleinheislera se k míči dostal Benjamin Bourigeaud, který nahrál dnes již jednou úspěšnému Sarrovi. Ten se tentokrát prezentoval parádní ranou a brankář Erić neměl nárok! I proto hosté odjíždějí hodně zklamaní.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
klokan.paul

X2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Malresi

3.1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele