základní skupiny - skupina G, 3. kolo
25.10.2018 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Villarreal CF - Rapid Vídeň 5:0

Španělský Villarreal naprosto zdecimoval před vlastními fanoušky trápící se rakouský Rapid Vídeň a deklasoval ho vysoko 5:0, díky tomu se posunul do čela tabulky skupiny G s pěti body o skóre před skotské Rangers. Domácí měli jasnou územní převahu a mohli zvítězit i vyšším rozdílem. Hosté podruhé za sebou prohráli a klesli na třetí příčku se třemi body, před posledním ruským Spartakem Moskva jsou pouze o bod.

Prvního vzrušení se diváci dočkali po necelých deseti minutách, kdy brankář Strebinger váhal s odkopem tak dlouho, až napálil dotírajícího Karla Toka Ekambiho a balón nakonec doskákal těsně mimo prostor tří tyčí. Ve 14. minutě si katastrofálně zpracoval míč Mateo Barać a nabídl tak obrovskou možnost Ekambimu, jenž o kousek minul vzdálenější konstrukci. Ekambi selhal potřetí během krátké chvíle krátce po odehrané čtvrthodině.

Tentokráte šestadvacetiletý útočník s kamerunskými kořeny postupoval sám po pravém křídle a pokusil se obstřelit Strebingera, jenomže pálil hodně mimo. "Žlutá ponorka" se dostala do zaslouženého vedení ve 26. minutě. Ekambi ze znovu zjevil nikým nehlídán na levé straně, nakonec odcentroval k zadní tyči na nabíhajícího Pabla Fornalse a ten po zemi bez potíží uklízel míč doprostřed branky. Villarreal od tohoto momentu ještě více ožil.

Za další čtyři minuty se dočkal nejaktivnější muž na hřišti Ekambi, po dlouhém pasu si posunul míč kolenem blíže do středu a z hranice šestnáctky se trefil do protipohybu Strebingera - 2:0. V poslední minutě úvodního dějství klesly naděje Rapidu ještě hlouběji, střílený centr Llambricha z pravého křídla si nešťastně srazil do vlastní sítě Mateo Barać, jenž se opět snažil zabránit ve skórování nezastavitelnému Ekambimu.

Ihned po přestávce se Strebinger musel blýsknout proti ráně Ekambiho ze šesti metrů, v 63. minutě však strážce vídeňského klubu inkasoval počtvrté. Po nahrávce Jaumeho Costy přistrčil Ekambi míč pro rozběhnutého Daniela Rabu a ten chladnokrevně zamířil k zadní tyči. V 79. minutě byl zbytečně po druhé žluté kartě vyloučen právě domácí Costa, za dalších šest minut uzavřel gólový účet čtvrtečního klání střídající Gerard Moreno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
jenculko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
torcida

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele