základní skupiny - skupina E, 4. kolo
08.11.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Vorskla Poltava - Qarabağ Ağdam 0:1

Před dvěma týdny Vorskla získala své první vítězství v Evropské lize, v odvetě jí však Karabach oplatil porážku naprosto stejnou notou. Oba celky tak v tuhle chvíli ztrácejí na druhý Sporting čtyři body a jejich reálná šance na postup je velmi malá. O osudu utkání rozhodla proměněná penalta Araze Abdullajeva už ze 13. minuty.

Ukrajinský celek mohl ještě promluvit do bojů o jarní pozice play-off, kdyby se mu podařilo svého protivníka porazit i podruhé. Takhle však v podstatě zřejmě bude usilovat jen o třetí místo v tabulce, byť matematicky pořád může druhou příčku ohrožovat. To samé platí i o Karabachu, který se vlastně dostal do nynější samé pozice jako Poltava.

Rozhodující okamžik zápasu přišel na řadu po pár minutách od úvodního hvizdu švýcarského sudího Schärera. Artur přihrával patičkou brankáři Šustovi balón, ten ovšem u něj nebyl včas, podrazil v pokutovém území dorážejícího Medveděva, a nařízený byl pokutový kop. Šust sice vystihl směr střely Abdullajeva, na míč ovšem u své tyčky nedosáhl.

Karabach mimochodem zaznamenal vůbec první branku v rámci skupin Evropské ligy. O šest minut později se snažil z přímého kopu vyrovnat Kulač, jenže zamířil jen mimo kýžený a chtěný prostor. Po půlhodině hry ještě nepřesně vystřelil pravačkou agdamský forvard Delarge, jinak v první půli oba týmy žádnou ofenzivní podívanou nepředváděly.

V 62. minutě se po rohovém kopu prodral k hlavičce Guerrier, jenž mohl náskok hostů navýšit, nicméně zamířil pouze vedle. Ačkoli střetnutí bylo prodlouženo o celých dvanáct minut kvůli tomu, že ho přerušila mlha, Vorskla si nějaký větší tlak na Karabach nevytvořila. Míchel naopak mohl výhru pojistit, ale v nastavení hlavou nezakončil přesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
Liquid

1:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
HullCity

Tak tohle je na ..... budeme rádi aspoň za 3.místo doufám...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele