základní skupiny - skupina H, 3. kolo
24.10.2019 18:55 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Arena CSKA, Moskva

Reportáž

CSKA padlo i potřetí za sebou, nestačilo ani na Ferencváros

Ne že by CSKA ještě nemělo šanci na postup ze skupiny do jarních bojů Evropské ligy, ale svou situaci si po třetí porážce v řadě tak zkomplikovalo, že jen skvostná druhá polovina hlavní fáze ho může od pohromy zachránit. Před vlastními fanoušky ruský celek nestačil ani na maďarský Ferencváros, o jehož vítězství rozhodl přesný zásah Rolanda Vargy.

Domácí letos na evropské scéně opravdu nijak nezáří, a to přitom v konkurenci Ludogorce a Espanyolu i tak patřili předem k favoritům zásluhou svých bohatých zkušeností z pohárové Evropy. Zase se jim nepodařilo udržet čisté konto, inkasovali již svou osmou branku a bez jediného získaného bodu se nacházejí logicky na samotném dně tabulky.

Hosté v Moskvě bezpochyby urvali velmi cenný skalp, který jim pomohl přiblížit se alespoň druhé postupové příčce na rozdíl dvou bodů. Znovu tak venku odvedli velmi dobrou práci. Připomeňme, že už v půlce září se jim podařilo remizovat v Barceloně, a pokud v dalších duelech zaberou i doma v Budapešti, bezpochyby mohou usilovat o play-off.

Zápas měl mimochodem taktéž českou stopu, ačkoli na soupisce obou týmů jakýkoli hráč z našich luhů a hájů chyběl. Jeho vedení si totiž na starosti vzala čtveřice českých arbitrů v čele s jednatřicetiletým Pavlem Orlem, jemuž na čarách asistovali jeho obvyklí kolegové Petr Blažej a Jiří Kříž. Čtvrtým rozhodčím byl pak delegován Ondřej Pechanec.

Ač už v Rusku určitě nepanuje v tuto roční dobu úplně příjemné počasí, oba týmy nepůsobily nijak zamrazeným dojmem, co se vytvořených šancí týče. Jako první v 16. minutě zahrozil Obljakov, nicméně jeho pokus bravurně vychytal hostující brankář Dibusz, na druhé straně se do vyložené pozice propracoval Nguen, jenže svůj pokus nasměroval trestuhodně mimo.

Honba za gólem pokračovala i v následujících minutách, ve 23. minutě nebezpečně zakončoval Achmetov, avšak nenašel správnou mušku, ostatně jako jeho spoluhráč Vlašič, který sám před Dibuszem poslal míč po zemi jen do reklamních panelů za bránou. Ještě se mohl trefit do poločasu Sigurdsson, ovšem ani on na pozorného Dibusze nevyzrál.

I ve druhém poločase bylo CSKA o něco aktivnější, jenže prosadit se nepodařilo Vlašičovi v 65. minutě ani v 72. minutě Čalovovi. Naopak Ferencváros čtyři minuty před koncem vyškolil svého soupeře z produktivity a slavil vítězství. Isaelovu střelu ještě vyrazil gólman Akinfejev, pouze však k Zubkovovi, po jehož následné přihrávce skóroval Varga.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Ranoth

Reagovat
smazaný uživatel

To si dělaj prdel ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele