osmifinále - 1. zápasy
12.03.2020 18:55 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Basilej překvapivě snadno skolila favorizovaný Frankfurt

Basilej sice sehrála své poslední soutěžní klání na konci února, přesto jako by jí vypadnutí ze zápasového rytmu vůbec nevadilo, v prvním osmifinálovém duelu Evropské ligy porazila Frankfurt o tři banky a má velmi blízko postupu mezi osmičku nejlepších. Německý celek si tak po nedávném čtyřgólovém výprasku od Leverkusenu svou reputaci nenapravil.

Statisticky sice vyšlo tohle střetnutí ve finále nastejno, nicméně to nejdůležitější číslo, tedy to o počtu přesných zásahů, vyznělo jednoznačně ve prospěch hostujícího týmu. Domácí se necítili před prázdnými tribunami vlastního stadionu evidentně nijak pohodlně, do přestávky inkasovali poprvé, přičemž ve druhém poločase lovili míč ze své sítě ještě nadvakrát.

Pro oba celky byla skutečnost sehrát tento mač kvůli omezení možnému dalšímu šíření koronaviru bez diváků jistojistě velmi nezvyklá. A nakonec se s tímhle faktem daleko lépe vypořádala Basilej. Do první větší příležitosti se každopádně propracoval Frankfurt, a to v 8. minutě, nicméně Rode svou pravačkou zpoza vápna o kousek minul soupeřovu bránu.

V první půlhodině se toho jinak na hrací ploše opravdu moc zajímavého neudálo, přesto je potřeba zmínit jeden z klíčových momentů tohoto souboje. Ve 27. minutě úspěšně zaúřadoval švýcarský klub, jemuž rozhodně hodně pomohlo, že Campo rozehrál standardní situaci parádně, zakroutil míč přes zeď a nasměroval ho s perfektní přesností přímo do šibenice.

Pro Eintracht mohlo být ještě hůře dvě minuty před obrátkou, to když bránící Kostič nestačil včas přistoupit k Widmerovi, jenž se dostal k hlavičkovému pokusu, nicméně svoje mířidla neseřídil dobře, a tak přímo brankáře Trappa neohrozil. Ani ve druhém dějství nepřišlo na řadu zlepšení v podání Frankfurtu. Basilej byla v podstatě i nadále aktivnějším mužstvem.

Riveros, Frei a dvakrát Arthur Cabral se snažili nasměrovat balón do potřebných míst, ani jeden z nich však zkraje pětačtyřicetiminutovky druhé nenašel správnou optimální mušku. Až v 65. minutě se podařilo domácím znovu výrazněji zahrozit, jenže Touré vystřelil pouze do břevna, a poté pokus rodáka z Mali stačil polapit do té doby nezaměstnaný gólman Omlin.

Poslední dvacetiminutovka pak daleko lépe vyšla FCB, které si v 73. minutě a v 85. minutě pojistilo konečné vítězství. Nejprve po dlouhém nákopu Omlina zužitkoval přihrávku Campa střídající Bua, který z vápna obloučkem překonal Trappa. A následně Bua po svém úniku podél pravé lajny vybídl nahrávkou dozadu Freie, jenž touto příležitostí nepohrdl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
Fortex

No jo Němci dostanou kvalitnějšího soupeře a už neví která bije, klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas nejakej komplex vid

Reagovat
Fortex

Ne jen ukazuji pravdu ale dík že se zajímáš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele