základní skupiny - skupina L, 2. kolo
03.10.2019 16:50 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Astana doma překvapivě prohrála, všechny tři body si odváží Partizan

Astana nedokázala navázat na srdnatý výkon z Manchesteru, kde s vysoce favorizovaným United prohrála nejtěsnějším poměrem 0:1 a za svůj výkon se rozhodně nemusela stydět. Nyní si však před vlastními fanoušky výrazně zkomplikovala cestu do další fáze, neboť po velmi bídném výkonu podlehla srbskému Partizanu v poměru 1:2. Za svým soupeřem zaostávala ve všech ohledech a dokonce mohla prohrát i mnohem výraznějším rozdílem.

Bělehradský celek naopak podruhé za sebou bodoval a se čtyřmi body se posunul do čela skupiny L. Kazašský výběr je stále bez bodů a ve zbývajícím průběhu ho proto čeká velmi náročný úkol. Hrdinou čtvrteční předehrávky tohoto kola EL se stal Umar Sadiq se dvěma zásahy a daleko nebyl ani od hattricku. První poločas probíhal podle předpokladů v opatrnějším duchu, nicméně diváci se jedné branky přeci jen dočkali.

Dvaadvacetiletý nigerijský útočník Sadiq hostující v klubu z italského AS Řím stál ve 29. minutě na správném místě ve správnou chvíli, po rohovém kopu z levé strany i několika zblokovaných střelách dokázal zblízka obstřelit naprosto bezmocného brankáře Eriće. Po přestávce se hra přeci jen rozhýbala a Partizan si okamžitě mohl vytvořit dvoubrankový náskok, jenže Soumahovu pěkná přízemní střela prosvištěla o kousek vedle levé tyče.

Po necelé hodině hry se poprvé blýskl Erić, jenž výborně zmenšil střelecký úhel rozběhnutému Tošičovi a tváří v tvář ho brilantně vychytal. Ihned na to dokázal podruhé rozvlnit síť aktivní Sadiq, nicméně jeho trefa tentokráte nemohla platit kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Hosté se přeci jen uklidnili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, Sadiq totiž po přihrávce od Natcha parádně zavěsil do bližší šibenice - 0:2.

Sadig provětrával obranu Astany taktéž ve zbývajícím průběhu a znovu dopravil balón do prostoru tří tyčí, avšak podruhé v zápase nepřelstil ofsajdovou past. Stejného hráče krásně vychytal Erič a to v 81. minutě, o minutu později si domácí strážce poradil i s ranou Natcha. Astana lehce zdramatizovala duel za další tři minuty zásluhou fantastického projektilu Rúnara Sigurjónssona z třiceti metrů k vzdálenější konstrukci, ale na nic jiného se už nezmohla.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
paulinhos

Partizan vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Manau

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele