osmifinále - odvety
06.08.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Basilej si odvetu pohlídala a v EL jde dál, loňský finalista končí

Švýcarská Basilej nebude chybět v další fázi Evropské ligy, neboť si po slibném prvním zápase, kdy vyhrála 3:0 pohlídala odvetu. Eintracht Frankfurt dělal co mohl, aby rozlouskl pevnou defenzivu domácích, nicméně se mu to za devadesát minut nepodařilo a protože Fabian Frei v závěru skóroval, prohrál 0:1.

Eintracht byl v těžké pozici, první zápas doma prohrál vysoko 0:3 a aby pokračoval v soutěži, potřeboval nastřílet minimálně čtyři góly. Nic takového nechtěli svěřenci trenéra Marcela Kollera dopustit a k utkání přistoupili nanejvýš zodpovědně.

Pokud měl mít německý klub nějaké šance, potřeboval vstřelit rychlý gól. Nepřekvapí proto, že do zápasu vstoupili výrazně aktivněji hosté, ovšem přesně s tím obrana Basileje počítala. První velká šance tak přišla až po šestadvaceti minutách a měli jí Švýcaři. Widmer dostal přihrávku napříč vápnem a stačilo jen přesně umístit, pochvalu však zaslouží Trapp, který se rychle přesunul a předvedl skvělý zákrok. Další příležitost v prvním poločase nepřišla a tak spokojenější šli do šaten domácí.

S ubývajícím časem a neschopností se prosadit klesaly šance Eintrachtu na postup k nule. Adi Hütter se proto rozhodl hned k dvojímu střídání a na plac poslal jak Gonçala Paciênciu, tak i Makota Hasebeho. V 54. minutě výrazně vystrašil Nikoliće nebezpečnou ranou Filip Kostić, ale výsledek zůstával nadále bezbrankový. Němci se snažili oživit hru všemi prostředky, ale šlo vidět, že Basilej je nachystaná dobře a dění na trávníku kontrolovala.

Čtvrthodinu před koncem mohl Eintrachtu zasadil definitivní KO Widmer, ale Trapp dalším reflexivním zákrokem udržel naději. Brankář Frankfurtu měl v závěru několik zákroků a stal se tak mužem zápasu, pro jeho tým to ale žádný kýžený výsledek nemá, neboť nedokázal vstřelit ani jeden gól a po první výsledku 0:3 nezopakuje loňskou finálovou účast. Basilej navíc dvě minuty před koncem rozhodla, když se proti rezignované obraně Eintrachtu prosadil Fabian Frei. Prošel jak mezi dvěma obránci, tak obešel i samotného Trappa.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Fluor

0:4

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
berliner

Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Shevchenko

loňský finalista končí jo?

Reagovat
cerwi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele