základní skupiny - skupina L, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Partizan rozdrtil Astanu o tři branky a s přehledem si udržel třetí místo ve skupině L

Partizan se dokázal oklepat z nešťastné remízy před čtrnácti dny na nizozemské půdě a se základní skupinou Evropské ligy se pro tento ročník rozloučil vysokým vítězstvím 4:1 nad kazašskou Astanou. O svém úspěchu rozhodl již v úvodní půlhodině, kdy poslal svého protivníka na kolena hned třemi brankami. V tabulce obsadil třetí místo s osmi body, FC s pěti porážkami a jednou výhrou nad anglickým Manchesterem United končí poslední čtvrté.

Bělehradský celek neponechal nic náhodě od úvodního hvizdu a první větší možnost si vypracoval po čtyřech odehraných minutách. Seydouba Soumah se dokázal vymotat z obležení tří protihráčů a vystřelil po zemi. Brankář Erić vyrazil tento nepříliš razantní pokus před sebe a důrazný Soumah se proto dostal k dorážce, se kterou si už věděl rady a balón nekompromisně uklidil do branky - 1:0. FK zvýšilo svůj náskok v polovině prvního dějství.

Po přečíslení dva na jednoho předložil Tošić míč pro rozběhnutého Umara Sadiqa, jenž tváří v tvář proti Erićovi nezaváhal a balón usměrnil mezi jeho nohama do sítě. Neuběhly ani další čtyři minuty a domácí přidali třetí trefu. Takuma Asano po přistrčení od aktivního Sadiqa uprchl všem na levé straně a se zakončením si věděl rady, jeho tvrdý skákavý projektil z hranice šestnáctky zapadl naprosto přesně do bližšího spodního rohu.

Poté tempo hry logicky opadlo a až do konce první půle k ničemu zajímavému nedošlo. Obrázek se příliš neměnil ani po výměně stran, teprve v závěrečné půlhodině byly k vidění další gólové možnosti. Hosté mohli korigovat výsledek v 64. minutě, jenomže Chižničenkovi pokus z dvanácti metrů vůbec nesedl a proletěl o několik metrů mimo branku. O dvanáct minut později se podruhé v tomto duelu prosadil Sadiq.

Dvaadvacetiletý nigerijský útočník obdržel nahrávku proti noze od Asana, neskutečným zrychlením se zbavil bránícího protivníka a poté dokonce obešel i Eriće. Svým pohybem se sice dostal do velmi ostrého úhlu, nicméně i tak dokázal rozvlnit síť. Kazašský mistr se dočkal alespoň čestného úspěchu v 79. minutě. Rotariu po ulici od Rukaviny napřáhl z pravé strany, jeho střelu ještě nadzvedl bránící Strahinja Pavlović a míč přeci jen zaplachtil pod břevno nad střídajícího gólmana Kljajiće.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele