1/16 finále - odvety
27.02.2020 18:55 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dvě Raguzovy trefy rozhodly o postupu Lince do osmifinále

Remíza 1:1 v Alkmaaru mezi domácím celkem a rakouským Lincem nechala do odvety vše otevřené. V ní však LASK neponechal nic náhodě a po dvou Raguzových trefách poměrně s přehledem postoupil mezi šestnáct nejlepších.

Už od začátku domácí tým ukazoval, že si za postupem tvrdě půjde. Po centru od pravé postranní čáry hlavičkoval v osmnácté minutě Frieser, proti němuž Bizot zasahoval jen horko těžko. Následná Frieserova dorážka se už neobešla bez faulu. Na druhé straně hřiště se dostal do nebezpečného území Idrissi, na jeho přihrávku ale spoluhráči nedosáhli.

Po půlhodině hry LASK znovu zahrozil a znovu musel Alkmaar podržet Bizot. Ten dokázal zlikvidovat Raguzovu ránu z deseti metrů a zažehnat i následný závar před jeho bránou. Marco Raguz přesto ještě před pauzou otevřel skóre. Po faulu ve vápně se ujal pokutového kopu, který také přízemní střelou proměnil.

Mladičký rakouský útočník se prosadil i krátce po návratu ze šaten. Dlouhý aut Lince z pravé strany nadělal hostující obraně velké problémy a po krkolomné situaci se nakonec ke střele dostal právě Marco Raguz, jenž ve skluzu procpal míč do sítě.

Malé světélko naděje vysvitlo na nizozemský klub v osmaosmdesáté minutě, kdy Wiesinger zbytečně nakopl Evjena a po druhé žluté kartě se musel poroučet do sprch. Jeho spoluhráči však už vedení uhájili a zahrají si v osmifinále.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
oli9

2:0

Reagovat
AjaxFans

1*2

Reagovat
jáá

taky jsem doufal

Reagovat
Elmas

To by nesměli tolik prováhávat příležitosti.

Reagovat
Elmas

Alkmaar mi přijde strašně připosranej

Reagovat
smazaný uživatel

V Linzi asi neco delaji dobre.. Videl jsem na turnaji jejich U11 a U12 vybery a byli uplne neskutecni a fotbalove vyspeli oproti spicce ceske a slovenske ligy.

Reagovat
Elmas

Já viděl Linz proti Salcburku teď 2 týdny dozadu a taky hráli výborně.

Reagovat
Rudnevs

Linz je super. Taký pozitívny vánok a robia to tam super, tak trochu taká rakúska Atalanta Bergamo. Ešte nedávno hrali druhú ligu (ktorá sa v Rakúsku paradoxne volá Erste Liga), ale postupnými krokmi išli nahor. Salzburgu v Európe taktiež prajem, ale potešilo by ma viac, keby v lige vyhral práve LASK, ktorý vlastne momentálne už prebehol Salzburg už i v tabuľke.

Myslel som si, že pôjdu dole odchodom Olivera Glasnera do Wolfsburgu, ktorý tam ako tréner i manažer vykonal výbornú robotu. Zvlášť keď ho nahradil Ismael, ktorý predtým nebol zrovna úspešný. Ale darí sa im naďalej.

Reagovat
Elmas

No Salcburk je teď po odchodu Haalanda a Minamina dost bídnej. Ono už během léta odtamtud zmizelo spoustu klíčových hráčů (Lainer, Dabbur, Wolf, ...)

Reagovat
Rudnevs

To je pravda, ale tie letné odchody im nijak zvlášť neublížili, možno skôr až tie zimné a obzvlášť Håland. Ale oni to časom z vlastných zdrojov určite nahradia, tam ten futbal robia skvelo, pravidelne doplňajú zásoby kvalitných mladíkov a potom v prípade odchodov ich doplňajú do tímu. V blízkej dobe očakávam v útoku Karima Adeyemiho, to je ďalší veľký talent.

Reagovat
jenculko

Salzburg takto po zimnej prestávke posledne roky hrali slabsie aj v lige aj v EL hlavne vonku. Kazdy rok predaju dost hracov a kazdy ocakava ze teraz uz budu slabsi ale vzdy opak je pravdou. Keby mali lepsich obrancou ako taky ramalho alebo onguene cez ktorych prejde kazdy priemerny utocnik,tak by urcite lepsie vyzerelo snimi lebo taky Daka neda tolko golov ako Haaland a tak tazko prestrielaju superov ako doteraz.

Reagovat
Elmas

Já je měl vždycky rád za jejich ofenzivní oku lahodící hru, ale teď už se na to moc koukat nedá, oni v tý hře maji prostě spoustu nepřesností.

Reagovat
Rudnevs

Marko Raguz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele