základní skupiny - skupina F, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Standard Lutych výhrou nad Eintrachtem zamotal skupinu F

Eintracht Frankfurt propásl možnost zajistit si postup do vyřazovací fáze už po čtyřech kolech a naopak díky porážce ještě bude mít co dělat. Standard Lutych se tímto na německé mužstvo dotáhl a závěr této skupiny ještě slibuje zajímavou podívanou. Belgičané jako první vedli, trefil se Vanheusden, ovšem po chvíli vyrovnal z přímáku Kostić. Konečné slovo měl až v nastaveném čase Lestienne.

Standard nezačal nijak aktivně, spíše vyčkával co mu soupeř dovolí a vůbec první střelu registroval až po půlhodině hry, kdy si na zpětnou přihrávku seběhl Cimirot, ale z dobrých 22 metrů jen protáhl brankáře Rønnowa. Následný rohový kop domácím vůbec nevyšel a Eintracht pelášil do protiútoku. V rozhozené obraně cpal balón před branku Snow a André Silva zblízka trestuhodně hlavičkoval do tyče! Obrovská příležitost německého celku a obrovské štěstí Lutychu zároveň. Těsně před odchodem do šaten se zase připomněli domácí a pokus Duje Čopa obstřelit Rønnowa nevyšel.

První poločas nakonec asi zaslouženě skončil nerozhodným výsledkem a pokud byl někdo zklamaný, byli to diváci, kteří zatím neviděl gól. S příchodem druhého poločasu se to však mělo změnit.

V 53. minutě ještě neuspěl ve vzdušném prostoru Vanheusden, ovšem o tři minuty později byl stejný hráč ve správný čas na správném místě a hlavou na zadní tyči poslal belgické mužstvo do vedení. Eintracht okamžitě po inkasované brance sešlápl plyn a po sérii závarů se nakonec dočkal vyrovnání v 65. minutě. Filip Kostić si postavil balón k volnému přímému kopu, obstřelil zeď a zamířil přesně k tyči, kam Bodart nedosáhl.

Filip Kostić měl pak ještě jednu možnost z volného přímého kopu a prakticky ze stejné vzdálenosti, ovšem tentokrát tak přesný nebyl. Zdálo se, že zápas skutečně dojde do remízového konce, vzhledem k průběhu utkání by to bylo i spravedlivé, jenomže přišlo nastavení a všechno bylo jinak. Ve třetí minutě nastavení Eintracht zazdil velkou možnost, Kostić se v klíčový moment ukopl a vzápětí na druhé straně Lutych rozhodl. Oularé dlouhý nákop do vápna prodloužil před branku na dobře naběhnutého Maxima Lestienna a ten kousek za malým vápnem překonal Rønnowa. Standard Lutych urval vítězství na poslední chvíli a bodově se po čtyřech kolech Eintrachtu vyrovnal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
REPLIKATOR

Frankfurt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele