základní skupiny - skupina F, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alkmaar remizoval bez branek s Realem Sociedad a udržel si reálnou šanci na postup

Oba dva čtvrteční protivníci by se při případné výhře mohli přiblížit k účasti ve vyřazovací fázi Evropské ligy, ovšem po nerozhodném výsledku v poměru 0:0 je stále vše otevřené. Po výhře nad Rijekou se dostala do čela skupiny F italská Neapol s devíti body, Alkmaar i Real Sociedad momentálně mají na kontě o dva body méně a díky příznivějšímu skóre je na tom teď lépe nizozemský vicemistr. Stejně jako před třemi týdny nebyla k vidění nijak ofenzivní podívaná.

Nizozemský i španělský celek se především soustředily na pozornou práci v defenzívě a příliš vyložených možností k vidění nebylo. Úvodních pětadvacet minut se odehrávalo spíše v opatrnějším duchu, poté mohl z ničeho nic udeřit současný španělský lídr. Zpětná přihrávka z levé strany propadla až ke zcela zapomenutému Januzajovi, který však v jasné pozici naprosto selhal a ze čtrnácti metrů trestuhodně mířil příliš vysoko.

Domácí se poprvé ozvali krátce po odehrané půlhodině, kdy chytrá nahrávka z pravého křídla přistála na kopačce Koopmeinerse, s jehož tečovanou střelou si dokázal poradit připravený brankář Remiro. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství se již nic zásadního nepřihodilo a obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran. V 59. minutě se mohli svěřenci trenéra Arnheho Slota prosadit z rohového kopu.

Nejvýše do vzduchu vyskočil de Wit a vyprodukoval nepříjemnou hlavičkou, kterou však znovu zneškodnil pozorný Remiro. Za další čtyři minuty se Real Sociedad dožadoval odpískání pokutového kopu po pádu Oyarzabala, nicméně píšťalka severomakedonského rozhodčího Stavreva zůstala němá. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl rozhodnout o úspěchu celku ze San Sebastiánu střídající Roberto López.

Ten se ani ne po osmi minutách strávených na trávníku postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a pořádně protáhl gólmana Bizota, jenž vytěsnil míč do strany. V 88. minutě se naopak chtěl stát hrdinou Alkmaaru teprve dvacetiletý forvard Aboukhlal, jenomže ve stoprocentní příležitosti pálil z deseti metrů těsně nad břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
AjaxFans

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele