základní skupiny - skupina C, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Leverkusen znovu naděloval Beer Ševě, je tak blízko k postupu

Leverkusen potvrdil roli favorita proti Beer Šeevě, získal své třetí vítězství ve skupině C a výrazně nakročil společně s pražskou Slavií, která v souběžně hraném klání skolila venku Nice, k postupu do jarní fáze Evropské ligy. Tohle utkání zanechalo také českou stopu, skóre totiž načal Patrik Schick, který v dresu Bayeru zaznamenal od svého příchodu již třetí gól.

Už v prvním vzájemném klání německý výběr nasázel svému soupeři čtyři branky, tentokráte se historie opakovala. Mrzet ho může v podstatě jen jedno inkasování, o které se postaral Itamar Shviro. Domácí každopádně měli tenhle souboj plně pod kontrolou, k Schickovi se na střeleckou listinu mimochodem zapsali rovněž Leon Bailey, Kerem Demirbay i Lucas Alario.

Svěřenci trenéra Yossiho Abukasise po úvodní výhře nad Slavií utrpěli ve skupině již svou třetí porážku v řadě a mají už jen minimální šanci proklouznout dál. Bezpodmínečně musejí ve zbývajících dvou duelech zvítězit, navíc se spoléhat na konstelaci správných výsledků z ostatních zápasů. Aktuálně ztrácejí v tabulce na druhou postupovou příčku šest bodů.

Mužstvo kouče Petera Bosze mohlo poprvé skórovat ve 23. minutě, Demirbay se ocitl ve velmi slušné pozici a svou levačkou vypálil, nicméně ke své smůle orazítkoval pouze brankovou konstrukci. O šest minut později se však již podařilo rozvlnit síť Schickovi, který svým břichem po rohovém kopu Amiriho a následné hlavičce Jedvaje dopravil míč do brány.

Hapoel už v prvním poločase působil směrem dopředu značně bezradným dojmem, navíc se mu nevydařil ani vstup do dějství druhého, protože náskok Leverkusenu navýšil Bailey. Přihrávku na hranici šestnáctky mu adresoval Wendell, jamajský reprezentant se pak hbitě uvolnil až před gólmana Levitu, jehož překonal přesnou střelou po zemi ke vzdálenější tyči.

V 58. minutě hosté každopádně tohle střetnutí zdramatizovali. Je ovšem pravda, že jeho protivník si komplikace způsobil zcela sám, a to obrovskou hrubicí Jedvaje, který po kombinaci s brankářem Hradeckym doslova namazal balón na nohu napadajícímu Shvirovi, jenž pohotově zacílil do prázdné branky. Tenhle moment ovšem Die Werkself nepoložil.

A do závěrečného hvizdu rozhodčího Gila své vítězství ještě opepřil dvěma přesnými zásahy. V 76. minutě se jal exekuce standardky z velmi výhodného postavení Demirbay, levačkou obstřelil připravenou zeď a nasměroval merunu parádně do šibenice. V 80. minutě se pak trefil též Alario. Ten využil zaváhání Levity, jemuž míč v nevhodnou chvíli vypadl z ruky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych jen opravit, Leverkusen je ve skupině druhý, nerozhoduje golovy rozdíl, nýbrž vzájemný zápas se Slavii, jenž je negativní...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vede Leverkusen. Vzájemné zápasy se započítávají až na konci. V průběžné tabulce rozhoduje skóre. Je to logické, když spolu nemají vzájemné zápasy dohrány.

Reagovat
Werkrider

Nemá pravdu ani jeden z Vás

If two or more clubs are level on points, alphabetical order is applied based on full club names until teams have played each other twice, at which point the competition regulations are applied.

https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/match/2029782--leverkusen-vs-h-beer-sheva/standings/?iv=true

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě kravina a nemá smysl se tím zaobírat.

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Heresy

4:0

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
DieFohlenBMG

Quick Schick v základu

Reagovat
h8_sfatto

sympatický hráč v sympatickém klubu, mohlo by to být i lepší, kdyby hrál za Dortmund, ale Patrik není Erling, snad dá aspoň dnes stejně gólů

Reagovat
Werkrider

Komentátor na Nova Sport úplne nepripravený, navyše tam Bendrovcov označoval za menovcov. Dosť možné, že je to jediný komentátor v Európe, ktorý nevie že sú to dvojičky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele