základní skupiny - skupina K, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Radost hráčů Dinama Záhřeb (© AFP)

Dinamo potvrdilo fenomenální formu a CSKA zdolalo o dvě branky

Chorvatské Dinamo sice ve svém šestém utkání Evropské ligy inkasovalo po těžko uvěřitelných 527 minutách, nicméně vzhledem k výhře 3:1 mu to vůbec vadit nemusí. Skupinu K naprosto ovládlo i díky čtvrtému vítězství v řadě a se čtrnácti body nechalo za sebou druhý Wolfsberger o čtyři body. Do vyřazovací fáze postoupilo z první pozice a mezi dvaatřicítkou nejlepších by ho tedy mohl čekat papírově slabší protivník.

Naopak ruské CSKA bude opět se svým působením zklamáno, neboť ani v jednom ze šesti střetnutí nevyhrálo a s pouhými třemi remízami obsadilo čtvrtou příčku. Záhřebský celek měl navrch od samého začátku a první větší možnost si vytvořil přesně po odehrané čtvrthodině, avšak Majer svou prudkou ranou minul pravou tyč o několik decimetrů. Krátce po dvaceti minutách hry měl ještě blíže ke skórování Mislav Oršić.

Ten se po krásné kolmici na levé straně od Majera snažil skórovat z hodně ostrého úhlu, ale nakonec pouze orazítkoval bližší konstrukci. Domácí se dočkali zaslouženého vedení ve 28. minutě. Rohový kop Majera z levé strany přistál na hlavě Joška Gvardiola, jenž blízka snadno rozvlnil síť. Následně se musel hned dvakrát blýsknout brankář Akinfejev, který nejprve bravurně vytáhl dělovku Oršiće a pak famózně zneškodnil i Gavranovićovu střelu.

Dinamo navýšilo svůj náskok necelých pět minut před přestávkou. Oršić se po krásném pasu Lirima Kastratiho zjevil u vzdálenější tyče a hlavou překonal marně se natahujícího Akinfejeva. V samém závěru první půle mohl stejný hráč přidat svůj druhý gól v zápase, jenomže tentokráte napálil protější tyč. Hosté po změně stran přeci jen přidali a vykřesat naději mohli přesně po hodině hry, nicméně Divejev hlavičkoval těsně nad břevno.

Domácí přidali třetí definitivní trefu v 75. minutě. Kastrati se řítil zcela sám středem hřiště k Akinfejevovi a po zákroku nohou hostujícího brankáře se štěstím dopravil míč do branky. Neuběhly ani dvě minuty a CSKA vsítilo čestnou trefu. Kristijan Bistrović po elegantním zpracování hlavou vypálil ze sedmi metrů a parádně se trefil do zadního spodního rohu, tím tak zlomil kouzlo do té doby naprosto nepropustné defenzivy protivníka.

Asi deset minut před závěrečným hvizdem se blýskl gólman Livaković proti přímému volnému kopu Bistroviće a následně zázračně zlikvidoval i dorážku zapomenutého Čalova. O pár minut později minul přední tyč moskevského giganta jen o centimetry hlavičkující Čuže, ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele