základní skupiny - skupina B, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Ohi Omoijuanfo (© AFP)

Dundalk poločasové vedení neudržel, doma s Molde nakonec padl

Molde nemělo na půdě outsidera z Dundalku vůbec jednouchou úlohu. Irský klub, který se dostal do hlavní fáze Evropské ligy teprve podruhé v historii, zvládl lépe první půli, po níž se ujal vedení zásluhou Seana Murrayho. Nicméně norský výběr nakonec po obrátce strhnul výhru na svou stranu, a to díky přesným zásahům Etzaze Hussaina a Ohiho Omoijuanfa.

Svěřenci trenéra Erlinga Moeho o minulém víkendu zvládli před tímto kláním náročný souboj s Bodö/Glimt, aktuálním lídrem Eliteserien, chtěli na svůj výkon navázat i na úvod hlavní fáze evropských pohárů, jenže především v prvním dějství jim hra výrazně skřípala. Až po změně stran bylo k vidění jakési zlepšení, domácí však za svým sokem výrazně nezaostali.

Jako první zahrozil v 16. minutě výběr kouče Filippa Giovagnoliho, a to prostřednictvím Mountneyho, z přímého kopu ale nasměroval balón po zemi jen dosti slabě do zámezí. Ve 32. minutě naopak mohlo gólově udeřit Molde, nicméně Pedersen svým dalekonosným pokusem neuspěl, poněvadž merunu namířil, leč jedovatě, pouze mimo bránu gólmana Rogerse.

K první změně skóre došlo ve 35. minutě. O poměrně překvapivou záležitost, kdy se Dundalk dostal na koně, se postaral Murray, který si do šestnáctky naběhl ukázkově na centr zprava od Mountneyho a hlavou poslal míč přesně ke vzdálenější tyčce. V závěru poločasu se snažil o vyrovnání hned dvakrát stále aktivní Pedersen, v obou případech ovšem vyšla snaha vniveč.

Až v 62. minutě se hosté dočkali své odměny. Hestad posunul napravo balón spoluhráči Pedersenovi, ten našel ve vápně nehlídaného Hussaina, jenž z voleje překonal Rogerse. V 72. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik střetnutí, to když Gannon ve vlastním pokutovém území fauloval pronikajícího Knudtzona a Omoijuanfo poté nařízenou penaltu proměnil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat
Seydou Doumbia

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele