základní skupiny - skupina B, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Ercan Kara (© AFP)

Rapid i podruhé skolil Dundalk a zvýšil své šance na postup

Rakouský Rapid prožil s Dundalkem na vlastním stadionu ve Vídni pořádné drama, nyní si v Irsku počínal přeci jen suverénnějším způsobem. Nad svým rivalem zvítězil po výsledku 3:1 a oživil svou naději na postup do vyřazovací fáze, neboť se prozatím posunul na druhé místo se šesti body o skóre před norské Molde. Hosté při své premiéře v hlavní fázi Evropské ligy prohráli i počtvrté za sebou a definitivně přišli o naději na dvaatřicítku nejlepších.

Hosté vstoupili do tohoto střetnutí mnohem aktivněji a z vedení se mohli radovat krátce po deseti odehraných minutách ze své první nebezpečnější možnosti. Christoph Knasmüllner převzal balón v blízkosti půlící čáry od Grahovace a po samostatném sólu nakonec napřáhl z více jak třiceti metrů, jeho fantastický projektil zapadl přímo do levé šibenice a zcela bezmocný brankář Rogers se pouze naprázdno proletěl vzduchem.

Jasný favorit mohl navýšit svůj náskok v 18. minutě, avšak Rogers si s další dělovkou ze střední vzdálenosti poradil a ránu Fountase odvrátil do strany. Po necelé půlhodině hry se postavil k přímému volnému kopu Ercan Kara a míč otřel o hlavu bránícího Gannona, pozorný domácí strážce skvěle vyškrábl tento kroucený pokus nad svou branku. Hosté přeci jen přidali druhou uklidňující trefu asi deset minut před výměnou stran.

Aktivní Kara obdržel parádní centr z pravého křídla od Thorstena Schicka a ze středu pokutového území nádherně zamířil hlavou do bližšího horního růžku. Hosté se mohli vrátit zpět do hry pět minut po přestávce, kdy Barać zaváhal při rozehrávce a pak evidentně podrazil napadajícího Kellyho, maďarský rozhodčí Bognár bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil střídající Oduwa a naprosto selhal, levou tyč totiž minul o několik decimetrů.

Rapid definitivně rozhodl o svém úspěchu v 58. minutě. Podruhé v tomto utkání skóroval Kara, jenž napřáhl z hranice pokutového území a precizní střelou pokořil plachtícího Rogerse. Dundalk zahrával svou druhou penaltu o čtyři minuty později kvůli nedovolenému zákroku Grahovace na Oduwu a přesnou mušku tentokráte měl Chris Shields, který poslal bezmocného gólmana Gartlera na opačnou stranu. Domácí se ve zbývajícím průběhu i přes šanci Kellyho na nic nezmohli a teď už budou bojovat jen o čest.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
jenculko

0:2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Sotuen

4:2

Reagovat
Sotuen

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele