osmifinále - 1. zápasy
11.03.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Roberto Soldado (© AFP)

Granada zaslouženě skolila Molde a je čtvrtfinále Evropské ligy blíže

Granada potvrdila roli favorita v tomto souboji a do odvety, která se bude konat v Budapešti, si přiveze za týden hned dvougólový náskok. Molde v Andalusii o svých kvalitách úplně nepřesvědčilo, především v ofenzívě nepůsobilo dobrým dojmem, a žádné branky se tak nedočkalo. Naopak muselo skousnout jedno vyloučení v rámci druhé pětačtyřicetiminutovky.

Do první větší příležitosti se propracovali domácí, a to v 8. minutě zásluhou standardky. Kenedy poslal centr z pravé strany na bližší tyčku, odkud se snažil zacílit z blízkosti jeho spoluhráč Pérez, nicméně stoper Granady zamířil vedle brány. Sám Kenedy se pak v 16. minutě pokoušel zapsat na střeleckou listinu, ani on ale levačkou neseřídil svoje mířidla.

Kenedy byl zakladatelem další akce ze 23. minuty, jeho pas se snažil zužitkovat Soldado, leč marně, neboť jeho hlavičku polapil brankář Linde, avšak ten nakonec přece kapituloval o tři minuty později. Netradičně si přitom asistenci připsal gólman Rui Silva, jehož dlouhý nákop propadl za soupeřovu obranu a volný Jorge Molina se pohotově postaral o gólový úspěch.

Marně se snažilo Molde najít nějakou odpověď na tohle inkasování. Byť ve finále drželo více míč na svých kopačkách a vyprodukovalo větší počet přihrávek, v útoku norský celek nebyl prakticky vůbec produktivní. V podstatě až v 65. minutě se hosté aspoň nějakým způsobem osmělili, dopomoci jim musel přímý volný kop, pokus Eikrema ovšem zlikvidoval Rui Silva.

Hodně se jim navíc zápas zkomplikoval v 71. minutě, protože Ellingsen nevybíravě ve skluzu sestřelil Antonia Puertase, obdržel žlutou kartu, a protože tři minuty předtím už první taktéž uviděl, červená karta byla jenom logickým vyústěním. Domácí poté v 75. minutě přidali ještě jednu pojistku na své vítězství, po pobídce Jorgeho Moliny vypálil z voleje parádně Soldado.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele