1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 21:00 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

David Datro Fofana (© AFP)

Molde plichtilo v divokém zápase s Hoffenheimem 3:3, vidět byl i Kadeřábek

Pořádná divočina se odehrála v prvním zápase mezi norským Molde FK a německým Hoffenheimem. Hosté vedli po prvním poločase na neutrální půdě ve španělském Villarrealu už 3:1 a po změně stran měli dokonce pokutový kop, ale ani to jim nestačilo na vítězství. Molde přežilo penaltu a pak předvedlo parádní stíhací jízdu, vyrovnalo a dokonce sahalo po obratu.

Ve Španělsku vydržel bezbrankový stav jen osm minut. Munas Dabbur využil perfektního sklepnutí, dokázal se natlačit do malého vápna a hlavičkou v pádu načal střelecký účet utkání. O chvíli později se TSG dožadovalo odpískání pokutového kopu za faul na Johna, ovšem sudí ponechal hru. V prvním poločase se toho odehrálo opravdu hodně včetně prvního střídání. Německému mužstvu se zranil Gačinović a na plac musel český obránce Pavel Kadeřábek. A byl to právě on, který připravil pro Dabbura druhý gól zápasu. Jeho vysoký centr se snesl na zadní tyč, kde Dabbur odvedl další skvělou práci - 2:0 pro Hoffenheim.

Molde nevědělo kudy kam a o chvíli později se na jeho branku hnala další pohroma. Samostatný únik Beboua gólman Linde zvládl. V tu chvíli to byl důležitý moment, protože Molde se podařilo snížit. Martin Ellingsen se šikovně natlačil před bránícího hráče a kopačkou poslal balón pod břevno. Norům ale kontaktní branka dlouho nevydržela a ještě do konce prvního poločasu utekl Hoffenheim opět na rozdíl dvou gólů. Dabbur tentokrát v roli nahrávače vysunul Christopha Baumgartnera, který zvýšil na 3:1.

Hoffenheim měl utkání skvěle rozehrané, ovšem ještě nebyl konce. Druhý poločas totiž také znamenal pořádnou divočinu a góly tentokrát padaly do hostující sítě. Nejprve nebyla v 55. minutě Hoffenheimu uznána branka kvůli ofsajdu a pak dokonce přišla neproměněná penalta.

Po kontaktu s Gregersenem se skácel v šestnáctce Grillitsch a sudí odpískal "desítku". Dabbur cítil vidinu hattricku a tak vzal zodpovědnost na sebe, nicméně selhal. Linde vystihl směr střely a udržel Molde ve hře. Byl to klíčový moment, který norský tým výrazně povzbudil.

Zvláště když v 70. minutě snížil na 2:3 Ulland Andersen, který si naskočil na centr Pedersena a hlavou nekompromisně rozvlnil síť. Domácí byli politi svěcenou vodou a za chvíli bylo dokonce vyrovnáno. Obrana Hoffenheimu se úplně vypařila a po velkém náporu srovnal z malého vápna David Datro Fofana.

Obrovská euforie domácích pak pokračovala dalším tlakem, ale v tomto případě už se Hoffenheim ubránil. Senzační obrat se sice nepodařilo dokonat, ovšem i tak může být Molde pyšné. Odveta dává více šancí Hoffenheimu, nicméně pokud Norové předvedou podobný výkon jako předvedli ve druhém poločase, máme se na co těšit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
Elmas

2:4

Reagovat
Heresy

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele