základní skupiny - skupina F, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad se trefil v samém závěru a z Rijeky si proto odváží důležité tři body

Vedoucí tým španělské ligy Real Sociedad předvedl na půdě Rijeky očekávaný výkon, nicméně tentokráte se mu nedařilo v koncovce. Řada neproměněných šancí mu nakonec příliš vadit nemusela, neboť ve třetí nastavené minutě rozhodl o jeho úspěchu střídající Jon Bautista, který do té doby strávil na trávníku sotva deset minut. Chorvatský celek tak přeci jen nepřekvapil a ve velmi silné skupině F se mu vzdálil postup do jarní fáze.

Výběr ze San Sebastiánu svého rivala od začátku přehrával, balón držel téměř ze sedmdesáti procent a navíc vyprodukoval čtyřikrát více střeleckých pokusů. Přitom první možnost si vypracovala Rijeka po necelé čtvrthodině hry. Ve velmi nadějné pozici se zjevil Andrijašević, poté zkusil štěstí z deseti metrů a nepřekonal pozorného brankáře Remira, který si brilantně poradil i s následnou dorážkou. V dalším průběhu byli na trávníku spíše vidět hosté.

Ve 25. minutě se opřel do balónu z voleje David Silva a mířil k levé tyči, nicméně včasným zákrokem se blýskl připravený gólman Nevistić. Za další tři minuty byl ještě blíže ke skórování Le Normand, když po odvráceném rohovém kopu hlavičkoval ze sedmi metrů a míč se odrazil od horního okraje břevna do zámezí. Necelých deset minut před výměnou stran napřáhl z osmnácti metrů domácí Lončar a levou konstrukci minul o půl metru.

Hosté ve druhém poločase přidali a z vedení se mohli radovat asi po deseti odehraných minutách. Ze čtrnácti metrů chytře vypálil Portu, jehož skákavá rána proletěla vedle vzdálenější tyče jen o několik decimetrů. S přibývajícím časem se Rijeka stále více soustředila na pozornou defenzivu a prakticky neopouštěla vlastní polovinu. Real Sociedad spálil obrovskou příležitost v 83. minutě.

Z ničeho nic mohl skórovat kapitán Oyarzabal, po přesné přízemní nahrávce pohotově napřáhl z deseti metrů a k jeho smůle orazítkoval bližší tyč. Když už se zdálo, že se bezbrankový stav měnit nebude, tak se ve třetí nastavené minutě prosadil Bautista. Pětadvacetiletý útočník stál na konci parádní kombinace svých spoluhráčů, díky finální pobídce od Merina měl dostatek času ke střele a z dvanácti metrů ji výtečně umístil do sítě kolem pozdě reagujícího Nevističe.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele