základní skupiny - skupina F, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Neapol otočila v Rijece, ta zůstává stále bez bodu

Důležité vítězství si vzhledem k vývoji ve skupině připsala Neapol v Rijece. Nerodilo se přitom lehce, po brzké trefě Muriće tam dokonce prohrávala. Ještě před pauzou ale srovnal Demme a obrat byl dokonán po Brautově vlastenci.

Trenér Rijeky Rozman provedl oproti týden starému debaklu v Alkmaaru několik změn. Na levém kraji obrany nastoupil Braut, jenž nahradil Stefulje. Vepředu došlo ke změně rozestavení, Kulenović tentokrát nebyl v útoku osamocený, neboť jej doplnil Menalo. V záložní řadě zůstal jen Loncar, jehož na úkor Pavičiće a Andrijaševiće doplnili Gnezda Cerin a Murić.

Co do personálií shodný počet změn provedli i Neapolští. Pravého obránce tentokráte jako náhrada za Hysaje hrál Di Lorenzo, ve středové trojici naskočil místo Bakayoka Elmas. Politana s Petagnou doplnil v útočném triu Mertens, který nastoupil na úkor Insigneho.

Hned první zajímavější příležitost utkání skončila gólem. Dokonce by se to leckdy ani nenazvalo příležitostí, avšak Robertu Murićovi jeho rána z pravé strany náramně sedla a krouceným způsobem zapadla k zadní tyči. Gólman Meret zůstal jen bezmocně stát a balón sledoval.

Po necelé půlhodině už se brankář hostí činil. Musel totiž hasit nebezpečnou situaci, naštěstí pro Neapol si poradil a dělovku vytěsnil. Italský celek se osmělil až později, přesto stihl ještě před odchodem do šaten srovnat gólový účet utkání. Na levé straně propadl balón k Mertensovi, který jej prudkým pasem vracel před bránu, odkud Diego Demme v akrobatické pozici poloodkrytou branku trefil.

Třiašedesátá minuta přinesla pro kampánský tým vedoucí gól. Opět to bylo díky centru z levé strany, na který si tentokráte naskočil Politano. Hlavička se mu sice vůbec nepovedla, balón se však od bránícího Filipa Brauta odrazil za záda Nevistiće. Pro Rijeku velmi smolný způsob, jak dostat rozhodující trefu.

Chorvatské mužstvo už ve zbytku utkání nedokázalo nic vymyslet a v tabulce se krčí na beznadějně posledním místě, přičemž jeho postupové šance jsou prakticky nulové. Naopak na Neapol čeká ještě tuhý boj o jarní fázi, má totiž šest bodů stejně jako Alkmaar a Real Sociedad.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Akinfeev

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele