základní skupiny - skupina D, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

James Tavernier (© AFP)

Rangers jsou jistými postupujícími, doma přetlačili Standard

Rangers urvali své třetí vítězství ve skupině D a definitivně zlomili odpor Standardu, který si ještě teoreticky mohl před tímto střetnutím nárokovat postup do jarních bojů Evropské ligy. Domácí každopádně museli tvrdě dřít, aby dosáhli svého sukcesu, dvakrát reagovali na vedení soupeře, aby nakonec tři body na jejich stranu strhnul ve druhém dějství Scott Arfield.

The Gers, kteří mimochodem od začátku sezóny protáhli svou sérii neporazitelnosti už na dvacet čtyři duelů napříč všemi soutěžemi, tak mají situaci ohledně toužebného zisku prvního místa v tabulce ve vlastních rukou. A pokud na závěr skolí venku Lech, urvou ho na úkor Benficy, dalšího postupujícího do play-off, vůči níž disponují lepšími vzájemnými zápasy.

Lutyšský výběr nemůže hodnotit své působení v hlavní fázi evropských pohárů vůbec dobře. V Ibrox Stadium utrpěl již svou čtvrtou porážku, měřit se může bodově jen s poznaňským klubem, který je na tom bodově totožně. Právě s ním se porve o finální třetí příčku, musí však proti Benfice uzmout více bodů než on, protože s ním zaznamenal horší vzájemnou bilanci.

Do tohoto souboje každopádně daleko lépe vstoupili hosté, kteří proměnili v přesný zásah hned svou první větší šanci. Čop z levé strany odcentroval míč přes bránícího Goldsona do brankového území na bližší tyč, tam našel sbíhajícího si Lestienneho, který protečoval balón za záda gólmana McGregora. A Rangers se pak proti svému sokovi dlouho nemohli prosadit.

Až šest minut před obrátkou kapituloval taktéž brankář Bodart, hájící prostor mezi třemi tyčemi Standardu. Barišič rozehrál rohový kop pasem do šestnáctky, tam našel hlavičku Goldsona, a ten zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Jenomže nerozhodný stav vydržel jen pouhou minutu. A mužstvo kouče Philippeho Montaniera velmi záhy gólově udeřilo podruhé.

Fai přetáhl svůj táhlý centr až na zadní tyčku, merunu se nikomu z protihráčů nepodařilo odvrátit do bezpečí, a tak Čop, který si už připsal na své konto asistenci, se přidal rovněž na listinu úspěšných šutérů. Nicméně svěřenci manažera Stevena Gerrarda ještě stačili do přestávky opětovně vyrovnat. A následně lépe zvládli též druhou pětačtyřicetiminutovku.

V první minutě nastavení první půle proměnil pokutový kop svou dělovkou pod břevno bez obtíží Tavernier, jelikož sudí Pandzic si před jeho nařízením všiml, že po střele Roofa zahrál rukou ve vlastním vápně Lestienne. A v 63. minutě určil konečné skóre utkání Arfield poté, co Kamara uvolnil Kenta, jemuž pak pouze stačilo přihrát spoluhráči do vyložené pozice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Superme

Rangers letos válec... 3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele