základní skupiny - skupina B, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost Rapidu po brance Maximiliana Hofmanna (© AFP)

Rapid zvládl divoký závěr s Dundalkem a nakonec ho zdolal o jednu trefu

Více jak pětasedmdesát minut utkání mezi rakouským Rapidem a irským Dundalkem probíhalo standardním způsobem a nikdo nemohl očekávat, že v závěrečných patnácti minutách padne hned pět branek. Hosté předvedli houževnatý výkon, proměnili dokonce i dva pokutové kopy, ale na historicky premiérový bodový zisk v základní skupině Evropské nakonec nedosáhli, neboť na Rapid nestačili po divokém poměru 3:4.

Hosté tak podruhé ve skupině B prohráli o jednu trefu a zůstávají na posledním čtvrtém místě s nulovým bodovým ziskem. Rakouský klub naopak díky své první výhře oživil naději na postup mezi dvaatřicítku nejlepších, se třemi body na kontě je třetí a za druhým norským Molde zaostává taktéž o tři body. Jeho úspěch se však v žádném případě nerodil lehce a dlouho to vypadlo, že na "povinné" vítězství nedosáhne.

Svěřenci italského kouče Filippa Giovagnoliho začali naprosto fantasticky a již po sedmi odehraných minutách vedli. Parádní pas Shieldse z více jak pětatřiceti metrů přistál na hlavě Patricka Hobana. Brankář Gartler nepředvedl jistý zákrok a na míč si pouze sáhl, ten i přesto doputoval do levého spodního rohu. Jasný favorit čtvrtečního střetnutí to však v žádném případě nezabalil a přesně v polovině prvního poločasu srovnal na 1:1.

Úžasný gól totiž vsítil domácí kapitán Dejan Ljubičić, který se opřel do balónu z obrovské vzdálenosti a jeho úchvatná rána zaplachtila přímo pod břevno nad překvapeného gólmana McCareyho. Těsně před koncem úvodního dějství chtěl otočit vývoj Knasmüllner, ale jeho dělovku směřující pod horní tyčku fantasticky zlikvidoval McCarey. Pak tempo hry výrazně opadlo, vše podstatné se prakticky událo od 76. minuty.

V tuto chvíli mohli jít domácí poprvé do vedení, avšak střídající Yusuf Demir pálil po ukázkové kličce o decimetry vedle levé tyče. Za další tři minuty se houževnatý Rapid zaslouženě dočkal rozdílové trefy, jelikož Kelvin Arase po centru Schicka a zákroku McCareyho hlavičkoval nekompromisně do zcela prázdné branky. Jenomže neuběhly ani další dvě minuty a hosté okamžitě odpověděli.

Sonnleitner se ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku a maltský rozhodčí Farrugia Cann ukázal na penaltový puntík. Exekutor David McMillan měl pořádný kus štěstí a přeci jen rozvlnil síť, i když se Gartler výrazným způsobem dotkl balónu. Vídeňský klub se prosadil potřetí v 87. minutě. Maximilian Hofmann se po pasu Stojkoviće vyšplhal nejvýše do vzduchu a pozdě reagujícího McCareyho překonal hlavičkou doprostřed branky.

V poslední minutě základní hrací doby potvrdil výhru favorita Demir, jenž svou levačkou ze čtrnácti metrů zavěsil k protější tyči. Když už se zdálo, že výsledek žádných dalších změn nedozná, tak Dundalk ještě korigoval skóre. Farrugia Cann posoudil skluz Stojkoviće jako faul a nařídil ve prospěch irského vyzyvatele druhou penaltu. Odvahu znovu sebral McMillan a Gartlera tentokráte poslal na druhou stranu, nicméně jeho výběru na případné vyrovnání už nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

zostavy sa avizujú takéto:

Rapid

Gartler - Stojkovič, Barac, Grahovac, Ullmann - Ritzmaier, Knasmüllner - T. Schick, Kara, Arase - Kitagawa.

Dundalk

Rogers - Boyle, Cleary, Gartland - Dummigan, Shields, Sloggett, Murray, Mountney - Hoban, Duffy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele