základní skupiny - skupina F, 2. kolo
29.10.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Neapol vyloupila San Sebastián a napravila zaváhání z úvodního kola

Lídr La Ligy Real Sociedad nepotvrdil dobrou formu z domácí soutěže a doma nestačil v druhém utkání Evropské ligy na Neapol. Ta byla velice produktivní, napravila blamáž z minulého týdne a připisuje první body do tabulky.

Hned úvodní minuty nabídly obraz hry, který vytrval až do závěrečného hvizdu. Real Sociedad trpělivě kombinoval a marně se snažil najít skulinku v kompaktní defenzivě soupeře. Hosté se zase spoléhali na rychlé protiútoky v podání ofenzivního trojlístku Politano - Petagna - Lorenzo Insigne.

Ani jedna ze zvolených taktik v úvodní půli příliš nefungovala a na hřišti bylo k vidění pouze minimum šancí. Ve 24. minutě si na centr do pokutového území naběhl Merino, ale hlavou netrefil míč a poslal jej nad bránu.

Dobrý zápas hrál především zkušený David Silva, který byl v rozehrávce domácího týmu nejaktivnějším členem a většina útočných akcí šla přes něj. Finální fáze domácího týmu ovšem kulhala na obě nohy a Ospina v prvním poločase stejně jako jeho brankářský kolega Remiro na druhé straně hřiště příliš práce neměl.

I po změně stran se Real držel iniciativy a pokračoval v kombinační hře na polovině hluboko bránícího soupeře. Čekání v obraně na ideální moment se ovšem Gattusovu týmu vyplatilo. Politano si v 56. minutě připravil míč a střelou ze střední vzdálenosti rozvlnil síť za překvapeným brankářem Remirem.

Real Sociedad, který se nemohl do větší šance propracovat za nerozhodného stavu, byl po inkasovaném gólu v útoku ještě bezradnější. Neapol se zatáhla do hlubokého obranného bloku a trenér Alguacil se svými svěřenci nemohl najít recept na jeho prolomení.

Veškerá trpělivá kombinace domácích vznikající od brankáře přes celou obranu ve většině případů skončila neúspěšným centrem a první slušnou příležitost k vyrovnání si Real vypracoval až v 78. minutě, kdy se z levého křídla hnal na Ospinu Oyarzabal, který ale z dobré pozice trefil pouze boční síť.

Domácí se k žádnému většímu ohrožení brány až do konce utkání nedostali, a tak se hlavní aktérem posledních minut stal střídající neapolský útočník Victor Osimhen. Nigerijec prvně v 85. minutě vstřelil druhou branku zápasu, která ale kvůli ofsajdovému postavení nebyla uznána, a následně ve třetí minutě nastavení udeřil loktem do obličeje Le Normanda, za což obdržel druhou žlutou kartu.

Autor: Martin Jedlička / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
MaraCe_Napolitan

0-3 v suchym triku, Serie A je momentalne nekde jinde

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Oba týmy dají gól.

Reagovat
Phillipinho

Tak na tenhle souboj se tesim

Reagovat
FuckT

Bohuzial, Gattuso sa asi poucil po zapase s AZ a skoro vsetci hraci sedia na lavicke...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele