1/16 finále - odvety
25.02.2021 18:55 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Eirik Ulland-Andersen (© AFP)

Molde zaskočilo Hoffenheim a překvapivě postoupilo do osmifinále

O velké překvapení se postaral norský celek Molde FK, který zvítězil v Hoffenheimu 2:0. Domácí měli lepší výchozí pozici, ovšem střelecky pohořeli. Norský tým fantasticky podržel skvělými zákroky brankář Andreas Linde a především díky němu a střelci Andersenovi se podařilo postoupit do osmifinále Evropské ligy.

Když Hoffenheim minulý týden vedl v Norsku už 3:1, mnozí fanoušci o postupu do další fáze Evropské ligy nepochybovali. Molde ale předvedlo sílu a zdánlivě ztracený zápas ještě dovedlo do remízového konce (3:3). I tento výsledek nahrával TSG, jenomže odveta se mu vůbec nepovedla a Molde překvapivě proklouzlo do dalšího kola.

Hoffenheim začal dle předpokladů aktivně a v 15. minutě se mohl ujmout vedení, ovšem hlavičku Sammasekoua fantasticky vyrazil Linde. Byl to prakticky zákrok zápasu, protože nejenže Hoffenheim neskóroval, ale o chvíli později inkasoval z kopačky Andersena. Ten si navedl balón na pravačku a zpoza vápna vypálil přesně k tyči tak, že se Baumann jen ohlédl. Hoffenheim potřeboval vyrovnat a ukázalo se, že má před sebou velký problém jménem Linde. Brankář Molde se po hlavičce Dabbura zaskvěl dalším výborným zákrokem a především díky němu Norové drželi čistý štít.

A stejný obrázek byl k vidění i po změně stran. Dabbur se obtočil kolem obránce, tvrdě vypálil a Linde se zase předvedl. Molde se nekoncentrovalo jen na bránění a naopak vyčkávalo na svojí další příležitost. V 56. minutě už to vypadalo, že Aursnes zakončí, ale pod nohy se mu vrhl Grillitsch.

TSG se postupně dostávalo do herní křeče, ale pořád mu stačilo vstřelit jeden gól, který by ho posunul do dalšího kola. Pět minut před koncem se proletěl vzduchem Linde, jenž doslova deptal domácí hráče svými skvělými zákroky. V nastavení už to měli Němci složité a Molde v jeho páté minutě vstřelilo pojistku. Eirik Ulland Andersen dostal balón do otevřené obrany, zbavil se brankáře Baumanna a střelou do prázdné pečetil překvapivý postup.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Hiko

Když vidím tu marodku domácích, mohlo by Molde ještě pozlobit. Aspoň remízu, i když by stěží byla postupová.

1:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
ACSMan

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou kokoti hoffenheim

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Fortex

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele