základní skupiny - skupina K, 4. kolo
26.11.2020 18:55 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Dinama (© AFP)

Dinamo si výhrou na půdě Wolfsbergu pojistilo vedení ve skupině

Dinamo udrželo i počtvrté v rámci hlavní fáze Evropské ligy čisté konto, zachovalo si zároveň svou neporazitelnost ve skupině, a protože Wolfsberg porazilo také podruhé, výrazně se přiblížilo jarnímu play-off. Zatímco zkraje listopadu chorvatský celek svého protivníka skolil nejtěsnějším možným způsobem, v nynějším případě zaznamenal hned tři přesné zásahy.

Nutno ovšem říci, že svěřenci trenéra Zorana Mamiče nemají po tomto vítězství ještě zdaleka vyhráno, neboť je ještě čekají souboje na půdě rotterdamského Feyenoordu a pak ten domácí s moskevským CSKA. Narazí tedy na soupeře notně ostřílené evropskými poháry. Disponují každopádně slušným čtyřbodovým náskokem na třetí místo, které okupuje právě Wolfsberg.

Mužstvo kouče Ferdinanda Feldhofera výrazně nezvládlo především poslední třetinu zápasu. Do té chvíle drželo s chorvatským sokem krok, už v prvním poločase každopádně Dinamo ukázalo svou nebezpečnost. Jenže ve 42. minutě neproměnil svou příležitost Petkovič, jehož vychytal Kuttin, a jen o minutu později na domácího muže v rukavicích nevyzrál ani Ademi.

Rakouský výběr ani po přestávce nepůsobil v ofenzívě nikterak dobrým dojmem, naopak Purgeri začali svoje možnosti proměňovat. V 60. minutě ještě bránící Novak stačil míč odvrátit před dotírajícím Lauritsenem, jenže pouze k nohám Majera, jenž z vyložené pozice pohotově překonal Kuttina. Marně se snažil Wolfsberg na tenhle inkasovaný gól reagovat.

O čtvrthodinu později se přitom hosté ujali dvoubrankového vedení, to když Ademi až nečekaně snadno vlétl do pokutového území, včas stačil přihrát Petkovičovi, který poté zacílil do prázdné brány. Výhru záhřebskému klubu pojišťoval ještě v nastavení Ivanušec, jemuž balón prostrčil Ademi, a následná technická střela skončila přesně u vzdálenější tyčky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
jenculko

2:0

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Sotuen

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele