základní skupiny - skupina K, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsbergeru (© AFP)

Wolfsberger zdolal Feyenoord a poprvé ve své historii postupuje do vyřazovací fáze

Wolfsberger po prohrách s chorvatským Dinamem předvedl dva skvělé defenzivní výkony a tentokráte v přímém souboji o postup s rotterdamským Feyenoordem zvítězil podruhé za sebou nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu skončil ve skupině K na druhém místě s deseti body a premiérově postoupil mezi dvaatřicítku nejlepších, což je vůbec největší úspěch na evropské scéně v historii rakouského klubu.

Domácí výběr sice držel balón jen něco málo přes třicet procent a svého čtvrtečního rivala nijak výrazně nepřestřílel, i přesto měl duel naprosto pod kontrolou. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata především pokračovali v mizerné ofenzivní fázi a celkově neskórovali potřetí v řadě, se šesti body skončili na konečném třetím místě a určitě budou zklamaní. Přitom po losování byli považováni za jednoho z největších adeptů na vítězství.

Průběh utkání byl podle předpokladů opatrný a z diváckého pohledu celkem nezáživný, mnoho vyložených možností k vidění nebylo. Hosté se mohli dostat do vedení přesně v polovině úvodního dějství, kdy se Toornstra po parádním centru od Linssena zbavil na pravé straně bránícího Scherzera a nakonec tvrdě vypálil, jeho projektil však zapadl pouze do bližší boční sítě. Wolfsberger vsítil jediný gól krátce po odehrané půlhodině.

Liendl vymyslel geniální lob za defenzivu protivníka, k míči se následně protlačil Taferner. Ten z první našel před prázdnou brankou zcela osamoceného Dejana Joveljiće, který se prostě nemohl mýlit. Zhruba deset minut před přestávkou chtěl definitivně pojistit náskok Wolfsbergeru obránce Scherzer, nicméně jeho přízemní pokus dokázal zlikvidovat skvělý brankář Marsman. Domácí v následujících minutách výtečně bránili a Feyenoord až do závěrečného hvizdu vůbec k ničemu nepustili, pak vypukly mohutné oslavy.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Šesté kolo jasně pro tebe 2:6, celkově na kola 3:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele