osmifinále - odvety
17.03.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jeremie Boga (© AFP)

Bayer nedokázal dát Atalantě branku a v Evropské lize končí

Atalanta vyhrála i svůj druhý duel s Bayerem, překonala německou averzi při výjezdech a díky jediné trefě střídajícího Jeremieho Bogy z nastavení si zajistila postup!

Bayer měl výhodu domácího prostředí, ale zase nevýhodu v podobě startovní pozice. V Bergamu totiž před týdnem prohrál, dostal tři branky a i když dvě sám dal, tak s ohledem na zrušení výhody na základě gólů ze hřiště soupeře mu to zas tak moc nepomáhalo. Především ale bojoval s četnými absencemi, které se týkaly i hráčů základní sestavy.

Přesto se domácí celek od úvodu snažil zapnout a vyvinout na svého soka tlak. V sedmé minutě se do první šance pokoušel probít Moussa Diaby, který však zamířil jen do středu brány. A tam se tou dobou ne náhodou pohyboval i brankář Musso. Před ním se o chvíli později udála jedna nepříjemnost, která narušila plány hostujícího trenéra Gasperiniho. Zranil se totiž stoper Rafael Tolói a do hry musel Djimsiti.

Atalanta možná i proto byla trochu zticha a soustředila se na to, aby neudělala chybu. První šanci ale málem proměnila. Po krásné průnikové nahrávce si naběhl do vápna Muriel a po slalomu přes dva obránce zakončil těsně mimo! Mnohem větší šanci si připravil opět domácí borec Moussa Diaby. Naběhl si totiž za obranu a pádil s míčem u nohy na Mussa, jenže ten proti němu dobře vyběhl a nohama odrazil míč do bezpečí!

Dvacet minut před koncem podobnou šanci nevyužil střídající Andrich a čas se Leverkusenu krátil. Dnes mu prostě nic nevycházelo a v nastavení svých neproměněných šancí hořce litoval. Psala se první minuta nastavení, když střídající Jeremie Boga využil rozpačitého bránění Jonathana Taha a po kličce vypálil nechytatelně pod břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Atalanta tip 2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1, 2:2 po prodloužení

Reagovat
Agnelli

2:3

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo

Reagovat
10

konečně, Dea

Reagovat
Dejwa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele