základní skupiny - skupina A, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bröndby první výhru v Evropské lize neuzmulo, Rangers stačili alespoň srovnat

Dánský celek byl nyní možná nejblíže své první výhře v Evropské lize. Bröndby nad Rangers vedlo ještě třináct minut před koncem, jeho soupeř však dokázal vydolovat aspoň bod. Situace ve skupině A tak zůstává po čtyřech kolech stále poměrně nečitelná, co se týče otázky druhé příčky v tabulce, nárokovat si ji totiž reálně můžou oba kluby společně s pražskou Spartou.

Český výběr mimochodem v souběžně hraném utkání nestačil venku Lyonu, Les Gones tedy urvali své celkově čtvrté vítězství a právem se mohli radovat z jistého postupu do osmifinále. Velmi tuhá bitva každopádně zřejmě bude svedena o pozici druhou, případně i třetí, zaručující přesun do Konferenční ligy. Bröndby, Spartu a Rangers dělí v aktuálním pořadí jen dva body.

Rangers se mohli ujmout vedení v 9. minutě. Neprosadil se Morelos, který si umně natřikrát zpracoval balón na svou levačku, jenže bezprostřední zakončení pak bylo hodně nepovedené. O pár chvil později zakončoval i jeho spoluhráč Sakala, pálil ovšem do zámezí. Ve 38. minutě chtěl měnit bezgólový stav i Ayodele-Aribo, avšak hlavou necílil merunu do domácí branky.

Bröndby se prakticky po celý první poločas do vážnějších šancí nedostávalo, i tak se mu však zdařilo ho vyhrát, neboť The Gers zasadilo ránu ve vlastně poslední možnou chvíli. Radoševič rozehrával rohový kop centrem na bližší tyčku, odtud míč Cappis prodloužil naslepo za sebe, a protože bránící Balogun působil na první pohled zmateně, nešťastně se trefil do vlastně sítě.

Zkraje druhé půle mohl kodaňský výběr svůj náskok navýšit, opětovně po rohovém kopu, ale Rosted, potažmo Tshiembe, se nesetkali s úspěšnou koncovkou. V 77. minutě nakonec došlo k finálnímu vyrovnání. Ayodele-Aribo nakrátko uvolnil Kenta, ten pak přihrál do šestnáctky na Hagiho, který zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Marně už zasahoval gólman Hermansen.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Rangers Tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele