základní skupiny - skupina G, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Cristian Tello (© AFP)

Betis slavil v Evropské lize druhou výhru, venku přetlačil Ferencváros

Betis navázal v Evropské lize na svůj úvodní zdar proti Celticu, venku si poradil též se svým druhým soupeřem v pořadí a společně s Leverkusenem, který v souběžně hraném klání rovněž zvítězil, má po dvou odehraných kolech ve skupině G stoprocentní bodový zisk. Ferencváros určitě nepůsobil špatným dojmem, výrazně mu ovšem nevyšla závěrečná patnáctiminutovka.

Zöld Sasok může po tomto neúspěchu alespoň těšit fakt, že nejsou i přes dvě prohry průběžně v tabulce na samém dně, neboť disponují o něco lepším skóre než glasgowský klub. Jestli ale chtějí ještě usilovat o první dvě příčky, zajišťující pokračování v této soutěži i v jarní části, budou muset výrazně zabrat. Dohánět přitom šestibodové manko bude zaručeně hodně složité.

Hostům rozhodně pomohl dobrý start do tohoto utkání. V 17. minutě se totiž ujali vedení, to když si Rodri u pravé boční strany vápna zkušeně počkal, svou přihrávkou vyhledal na hranici brankového území N. Fekira, který si v těžší situaci dokázal míč posunout do střelecké pozice a pak ho ze vzduchu napálil z blízkosti za brankáře Dibusze, jenž mohl vážně stěží zasáhnout.

Domácí se snažili o srovnání stavu ve 32. minutě, k hlavičce se po rohovém kopu rozehraném Uzunim propracoval S. Mmaee, avšak výtečným zákrokem se prezentoval mezi třemi tyčemi gólman Rui Silva. O pár chvil později hrozil před bránou Betisu taktéž Zachariassen, avšak jeho podnikání nakonec zastavil ofsajd. Přece se nicméně těsně před obrátkou skóre měnilo.

Ve 44. minutě vyrobil obrovskou individuální hrubici stoper Pezzella, který tak dlouho váhal se svou rozehrávkou, až ho napadající Uzuni obral o balón, z hranice šestnáctky poté zacílil svou pravačkou a jeho technický pokus skončil přesně u vzdálenější tyče. Ferencváros si za svou aktivitu vstřelenou branku v první půli zasloužil, po obrátce však lépe úřadoval jeho sok.

Nutno říci, že španělský celek zlomil odpor maďarského protivníka až v poslední čtvrthodině hry. V 75. minutě rozehrál N. Fekir centr z rohového čtvrtkruhu do pokutového území, kde si ho srazil nešťastně do vlastní sítě bránící Wingo. V nastavení ještě Béticos svou výhru oslavili dalším přesným zásahem, Tello si po pobídce Williana Josého sám před Dibuszem věděl rady.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, marca.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Betis Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Elmas

Reagovat
Franzstadt

Vamos ciudad de Franco!

Tip : 2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele