základní skupiny - skupina H, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Saïd Benrahma (© AFP)

Součkův vlastenec ze závěru West Ham potopil, hosté v Genku remizovali

Nejenže West Ham obdržel své první branky na letošní evropské scéně, dokonce ztratil své první body ve skupině H, jelikož venku jen remizoval s Genkem. Na oslavy postupu do další fáze Evropské ligy si tak bude muset počkat, protože matematicky má zajištěnou zatím pouze účast v jarní části Konferenční ligy. O výhru anglický klub přišel kvůli Součkově vlastenci.

Hosté do tohoto zápasu nevstoupili vůbec povedeně a již po čtyřech minutách hry inkasovali. Muňoz na pravé straně přistrčil míč na Ita, ten ve správnou chvíli adresoval kolmici směrem dopředu, na ni si naběhl Paintsil, jehož nedůrazně bránil stoper Diop, a byť si gólman Areola na jeho zakončení přece svou rukavicí sáhl, balón doputoval od tyčky za jeho brankovou čáru.

Kladiváři chtěli reagovat na tenhle negativní moment záhy, ve 12. minutě se ke střele dostal Coufal, avšak z halfvoleje na brankáře Vandevoordta nevyzrál, ve 22. minutě ho nepřekonal ani Dawson, a to po centru od Cresswella. V závěru první půle nerozvlnil síť jejich spoluhráč Benrahma, na opačné straně se naopak musel činit Areola vůči další slušné šanci Paintsila.

Radost The Irons překazil také bránící Hrošovský, který z brankové čáry vytlačil balón po podnikání Antonia. Další přesné zásahy tak přišly na řadu až po změně stran, West Hamu se přitom zdařilo srovnat stav v 59. minutě. Asistenci si připisoval Coufal, který svou zpětnou přihrávkou z první našel ze druhé vlny číhajícího Benrahmu, a ten následně pohotově zacílil.

V 69. minutě byl opětovně hodně na očích český obránce. Ten se u druhé tyče propracoval k odražené meruně, snažil se ji nasměrovat do opačného rohu brány, jenže svůj pokus mířil levačkou pouze do zámezí. V 82. minutě se však londýnský výběr už ujal vedení, znovu se totiž na střeleckou listinu uvedl Benrahma, který se kličkou zbavil stopera Mujaida Sadicka.

Genk se ovšem ve zbývajících pasážích utkání nevzdal a dočkal se nakonec velmi cenného úspěchu. Tři minuty před normální hrací dobou nerozhodný rezultát určila vlastní trefa, o níž se neslavně postaral Souček. Ten ve snaze odvrátit centr zprava od Preciada, jenž byl sotva pár desítek vteřin na hřišti po svém střídání, ho hlavou protečoval pod břevno za záda Areoly.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
berliner

Jedeme West Ham tip 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
kolouch

0:2 na pohodu

Reagovat
OnlyWHU

Dávaj to v některý TV?

Reagovat
Bayern +

Žiaľ nie, potom pls pošlite nejaký schopný link na stream

Reagovat
Bayern +

Žiaľ nie, potom pls pošlite nejaký schopný link na stream

Reagovat
Bayern +

Žiaľ nie, potom pls pošlite nejaký schopný link na stream

Reagovat
OnlyWHU

Moc díky, podíval jsem se pozdě. Koukal jsem na starou Rojadirectu :-). Tenhle link si rád uložím.

Reagovat
opretis
Reagovat
OnlyWHU

Taky moc díky, podíval jsem se pozdě. Koukal jsem na starou Rojadirectu :-). Tenhle link si taky rád uložím.

Reagovat
DieFohlenBMG

no tak to ale hrozný

Reagovat
Coutinho10

velka smula toho vlastnce od Suka , ale Cuf hezky acko

Reagovat
OnlyWHU

Zaplatili jsme za nekoncentrovaný začátek, ale pak měla navrch naše kvalita. Pomohlo střídání do témř kompletního základu. S prominutím, ti, co šli ven, byli v první půli nejslabší (Antonio promine). Hráli jsme pak většinou hokejovou přesilovku, a když jsme díky Behramovi zaslouženě otočili, přišel nešťastný zákrok Suka. Kdo hrál fotbal, tak mu odpustí. Asi dobré varování, že nejsme mistři světa, Přestože si to senzacechtivý media u nás občas malují. Tak a teď přide Liverpool. COYI!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nj. Souček je holt gólový hráč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele