předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Joakim Maehle (© AFP)

Olympiakos končí, dvěma góly ho vyprovodil Ukrajinec Malinovskyj

Atalanta si postup do další fáze Evropské ligy nakonec pohlídala s naprostým přehledem a domácímu Olympiakosu vstřelila tři branky. Po dvě z nich se postaral ukrajinský záložník Ruslan Malinovskyj.

Atalanta jela do Řecka s vědomím, že první duel se jí docela povedl, i když si asi přála vyhrát větším rozdílem než jen 2:1. I tak ale v týmu domácího celku ležela větší odpovědnost na bedrech Tiquinha s Onyekurem, kteří se měli postarat primárně o ofenzivu. Rušno bylo ale zpočátku utkání především před českým gólmanem Tomášem Vaclíkem. Pořádně ho vyzkoušela pumelice od Ruslana Malinovského.

Domácí se nechtěli nechat zahanbit a po sedmi minutách si první šanci vypracoval Mady Camara. Šikovný záložník dostal trochu víc prostoru a pořádnou ranou přes bránícího Rafaela Tolóie poslal míč těsně vedle Mussovy brány. Míč se ale obecně potuloval spíš na kopačkách hostující Atalanty, která měla ve středu pole přeci jen kvalitativní převahu.

Pět minut před koncem první půle se již tak těžký úkol Olympiakosu ještě zhoršil. Na levé straně dostal hodně prostoru dynamický bek Joakim Mæhle, Kenny Lala k němu nepřistoupil včas a skrze jeho nohy dokázal hostující zadák propasírovat míč až do sítě - 1:0 pro hráče La Dea.

Do druhé půle bylo z pohledu domácího Olympiakosu potřeba leccos změnit a na lecčems přidat. Jenže Orobici velmi dobře uzavírali prostory a vědomi nutnosti soupeře skórovat, skvěle těžili z brejků. Střídající Masouras sice po delší nudné pasáži málem skóroval, jenže jednak vybíhal z ofsajdu a jednak spolu s Mussem přehodil i jeho bránu.

Atalantě to naopak pálilo ostrými. Po dvou minutách od Masourasovy šance vyslal Teun Koopmeiners do šance Ruslana Malinovského a na jeho tvrdou ránu neměl Vaclík šanci reagovat. Definitivní hřebíček do domácí rakve navíc po dalších dvou minutách zatloukl znova kat řeckého týmu Ruslan Malinovskyj, jenž po nahrávce Bogy vypálil další skvělý projektil mimo Vaclíkův dosah - 3:0 pro Italy.

Ke konci utkání se pokoušel zápas zdramatizovat zkušený veterán Mathieu Valbuena, který nejprve nebezpečně centroval a následně po chvíli i zakončoval. Poslední slovo ale měli hosté, jmenovitě Teun Koopmeiners. Na jeho vymazlený pas si naskočil Hans Hateboer, jenže brankáře Vaclíka nepřekonal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (El Arabi - Malinovskyj)

Reagovat
berliner

Jedeme Atalanta Tip 1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0, na penalty Atalanta

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Pan.Antonin

0:1

Reagovat
Akinfeev

2:0

Reagovat
Elmas

1:1e

Reagovat
Marv

1:2

Reagovat
T..oo..M

2:0

Reagovat
mastakillah

Malina

Reagovat
Eichel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele