čtvrtfinále - odvety
14.04.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

West Ham připravil Lyon o neporazitelnost v Evropské lize a postoupil do semifinále

V závěru prvního dějství a na startu toho druhého Lyon selhal natolik, že se o postup mezi čtyřku nejlepších v Evropské lize prostě ucházet nemohl. West Ham klíčové chvíle odvety zvládl bezpochyby lépe, efektivněji využíval svoje šance a zaradoval se ze třígólové výhry. O tu se svými přesnými zásahy postupně postarali Craig Dawson, Declan Rice a Jarrod Bowen.

Hosté, v jejichž základní sestavě se objevili taktéž oba čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček, byli po konečném úspěchu už od úvodních pasáží střetnutí hodně hladoví. A sotva sudí Schärer hvízdl do píšťalky na znamení jeho zahájení, již se do první větší možnosti protlačil Pablo Fornals, jenomže levačkou střílel po zemi do zámezí. I kdyby se mu nicméně zdařilo vypálit mezi tři tyče, stejně by jeho trefa neplatila kvůli ofsajdu. Každopádně tento moment byl pro Les Gones zajisté velkým varováním. Jejich soupeř se nechtěl s ničím párat.

Na druhou stranu kdo ví, jakým směrem by se utkání upínalo, pokud by v 5. minutě urputný Toko-Ekambi po parádní práci v pokutovém území rozvlnil síť a nenacílil by balón pouze do tyčky. Také OL chtělo obecně dostat vedení na svou stranu, bezpochyby ano, například o šest minut později se ve slušné pozici ocitl Aouar, jenže ve skrumáži míč nedotlačil za brankovou čáru, nýbrž mu ho zablokoval bránící Dawson. Ve 24. minutě se opětovně ozývali Kladiváři, na zadní tyči se po centru od Antonia pokoušel prosadit Bowen, avšak z nelehkého postavení mířil jenom vedle brány. A ani Toko-Ekambi ve 27. minutě nepohnul skóre směrem kupředu.

Závěr poločasu vyšel rozhodně lépe anglickému výběru, který fakticky v těchto okamžicích rozhodl o své kvalifikaci do semifinále. Ve 38. minutě vyslal Pablo Fornals pas od rohového čtvrtkruhu na hlavu Dawsona, jenž z blízkosti neměl problémy přelstít gólmana Pollersbecka. A daleko hůře se poté francouzskému klubu dýchalo ve 44. minutě. Lanzini na levé straně uvolnil Johnsona, jeho pobídku do šestnáctky odvrátil bránící Emerson pouze do míst, kde se nikým nehlídaný Rice opřel řádně do meruny, a též s pomocí teče stopera Lukeby skóroval.

Jestliže Lyon mohl střádat nějaké plány na zvrat v zápase ve druhé půli, pak ho okamžitě vyvedl West Ham z omylu. A ve 48. minutě si definitivně zajistil konečné vítězství. Antonio poslal zpětnou přihrávku u lajny zpátky na Pabla Fornalse, ten si všiml, že ve středu pole se nachází zcela osamocený Bowen, jehož tak ihned podnítil, a následná akce skončila dle všech tajů a přání londýnského celku. Tohle inkasování definitivně zlomilo odpor domácích, kteří se v 79. minutě aspoň pokoušeli o úpravu stavu, ale v koncovce se nevedlo střídajícímu Tetemu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim WHU ale mam obavu ze tohle bude konecna Tip 2:1 v prodlouzeni

Reagovat
Elmas

0:1e

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1:2

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

Ok tak v základní sestavě je jen jeden degeš a to Mendes...takže nějaká šance je, ale kdo nám bude předvádět ty mistrpičus reflexy na brankové čáře, to netuším

Reagovat
Coutinho10

2. gol jsem prosvihnul, ale famozni zaklad pred startem 2. polocasu

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak jak jsem psal ez postup WHU, favorit prostě

Reagovat
Coutinho10

dobrej odhad...po tom, co jsem videl marny vykon s Brentfordem, tak takovy vysledek by me ve snu nenapadl

Reagovat
Seydou Doumbia

to by sis občas měl pustit lyon, whu mi stačí sledovat jen výsledkově a vím že to bude menší trapas

Reagovat
Coutinho10

ne díky

Reagovat
Seydou Doumbia

dobře děláš, já už taky ne

Reagovat
Bayern +

Luxus zatiaľ...

Reagovat
Coutinho10

bravo WHU neveril jsem

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Famózní výhra jako spravedlivá odveta za první zápas s divným vyloučením. Perfektní výkon týmu zoceleného PL. Super taktická hra, kdy nám leccos vycházelo. Když už bych měl někoho jmenovat, tak : Dawson, Rice, Antonio, Aréola a samo Bowen. A hlavně Moyes. Tahle sezona je taky jeho! Jsem šťastnej, že výborně pomohli i dva naši nejlepší fotbalisté Suk a Cuf. Hoší díky, jdu si za to sednout. Tahle noc bude dlouhá!!!!!! Kladiva!! Tahle jízda je zatím skvělááááá! COYI!!!!!

Reagovat
Coutinho10

dosáhnout semifinále evropský soutěže a ještě být dál ve hře...obrovský úspěch

Reagovat
duloig

Krásny večer C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Kámo to zní jako kdyby si oslavoval tak divoce, že si jdeš za to sednout do vězení ale West Hamu teď nejde nepřát dobrá práce

Reagovat
okokolo

Reagovat
REPLIKATOR

West Ham nadále překvapuje

Reagovat
Seydou Doumbia

tímhle ale nikoho nepřekvapil, když máme nejhorší formu od doby co lyon sleduju...čtvrtfinále EL je jen optický klam na této bídě

Reagovat
Langi

Lol…od Lyonu naprosta tragikomedie…hodne bych se divil, kdyby z toho za rok byly pohary…

Reagovat
Seydou Doumbia

jako že vyhrajeme všechny zbývající kola ligy? no to těžko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele