základní skupiny - skupina B, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Real Sociedad celkem hladce přehrál PSV a zůstává ve hře o osmifinále Evropské ligy

Španělský Real Sociedad potvrdil úlohu mírného favorita v přímém souboji o druhou příčku skupiny B proti eindhovenskému PSV a nakonec ho zdolal po výsledku 3:0, díky tomu se posunul na druhé místo tabulky s devíti body právě o bod před svého nizozemského konkurenta, na kterého tak čeká jen play-off o osmifinále Konferenční ligy. Domácí výběr naopak bude bojovat o nejlepší šestnáctku druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Hosté tedy končí na třetím místě s osmi body a budou určitě zklamaní, nicméně jejich cesta bude pokračovat a rozhodně tak není nic ztraceno. Úvodní čtvrthodina probíhala v opatrnějším duchu, pak z ničeho nic zahrozil domácí výběr, když se Isak řítil zcela sám na brankáře Drommela, jenomže v rozhodující chvíli si ukopl balón od kopačky a o vyloženou příležitost se tak zcela zbytečně připravil.

Krátce po dvaceti odehraných minutách zahrozil na druhé straně Mwene, ale jeho střelu z hranice brankového území vyškrábl gólman Remiro vynikajícím způsobem do zámezí. Zhruba v polovině úvodního dějství pálil těsně mimo Januzaj, necelých deset minut před přestávkou vypálil v dresu PSV Bruma a bombou orazítkoval břevno. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil ani ne pět minut před výměnou stran.

Mwene totiž zahrál rukou ve vlastní šestnáctce po ráně Januzaje, německý rozhodčí Zwayer mu udělili žlutou kartu a klub ze San Sebastiánu navíc zahrával pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Mikel Oyarzabal a naprosto chladnokrevně zamířil do levého spodního růžku.

Po změně stran se hrálo přeci jen opatrněji, v 62. minutě navýšil náskok Realu svým druhým gólem v zápase čtyřiadvacetiletý forvard Oyarzabal. Tentokráte se po hrubce hostující defenzivy a finální přihrávky od Zubimendiho ocitl tváří v tvář proti Drommelovi a z deseti metrů ho překonal střelou přímo k vzdálenější konstrukci.

Hosté si ještě více zkomplikovali situaci dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť Ibrahim Sangaré udeřil loktem do obličeje střídajícího Turrientese a po druhé žluté kartě předčasně odešel do útrob stadionu. PSV se v oslabení na nic nezmohlo a ve třetí nastavené minutě navíc inkasovalo potřetí, protože Alexander Sørloth po hezké kličce rozvlnil síť bombou ze čtrnácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele