základní skupiny - skupina D, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manuel Benson a Michel-Ange Balikwisha (© AFP)

Olympiakos v Antverpách nezvítězil, takže postupuje z druhého místa

Řecký Olympiakos Pireus zakončil skupinu Evropské ligy na druhém místě. Postup už měl před zápasem v Antverpách jistý, avšak stále bojoval o celkové prvenství. To se mu díky porážce 0:1 nepodařilo. Výhru Royalu zařídil jedinou brankou Michel-Ange Balikwisha.

V brance Olympiakosu nechyběl český brankář Tomáš Vaclík a bohužel pro něj inkasoval už po sedmi minutách. Michel-Ange Balikwisha dostal přihrávku do vápna, navedl si balón na silnější pravačku a parádním obstřelem vsítil vedoucí gól zápasu. Olympiakos kontroloval dvěma rohovými kopy v krátkém sledu, které však nic nepřinesly. Mnohem více práce měl Vaclík, který vychytal hlavičku Gerkense i střelu Bensona z dorážky.

Antverpy hýřily aktivitou a ve 22. minutě pálil na přední tyč Bensona a opět skvělý Vaclík udržel Olympiakos na dostřel. Řekové si jedinou výraznější šanci vytvořili až před koncem poločasu, ale M'Vila ostrým projektilem nemířil přesně. Každopádně Olympiakos nepodal dobrý výkon a trenér Pedro Martins sáhl hned k trojímu střídání.

Hra hostů se trochu zvedla a v 54. minutě zaměstnal Buteze středopolař M'Vila. Nebezpečnější byly stále Antverpy a Vaclík musel do akce po gólovce Michela-Ange Balikwishy i šanci Bensona, kterou vyrazil na rohový kop. Antverpy nedokázaly vstřelit pojistku, byť k tomu měly několikrát blízko, ovšem mrzet je to nemusí. Výhrou 1:0 se rozloučily s letošním účinkováním v evropských pohárech.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele