čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Rangers se bez Morelose neprosadilo a z Bragy si odváží jednogólové manko

Skotský mistr se v tomto střetnutí musel obejít bez svého nejlepšího střelce Alberta Morelose a na jeho ofenzivním výkonu to bylo znát, jelikož na portugalské půdě ani jednou nezamířil mezi tři tyče a netěsnější porážka 0:1 je vzhledem k průběhu ještě milosrdná. O vítězství SC rozhodl zhruba pět minut před přestávkou Abel Ruiz. Domácí pak mohli po změně stran svůj náskok navýšit, ale hosty znovu podržel veterán mezi třemi tyčemi Allan McGregor.

Úvod zápasu nic zajímavého nepřinesl a ani jeden celek se k ničemu nebezpečnému nedostal, Braga si první velkou možnost vypracovala krátce po pětadvaceti minutách hry. Po zpětné přihrávce z levé strany se Ricardo Horta opřel do balónu ze středu pokutového území a svou kroucenou střelou orazítkoval pravou tyč, ihned na to zamířil do levého spodního růžku André Horta, ovšem jeho trefa nemohla platit vinou útočného faulu Fabiana Sousy na začátku akce.

Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala pokračovali v tlaku i v následujícím průběhu a ve 40. minutě se dočkali zasloužené vítězné trefy. Po okamžité přihrávce Medeirose jen lehce tečoval balón bránící Bassey a ten tak doputoval k volnému Abelu Ruizovi, jenž se ze čtrnácti metrů trefil k pravé konstrukci kolem marně se natahujícího McGregora. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, i když SC v útočné fázi přeci jen trochu polevilo.

I přesto mohlo navýšit svůj náskok asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl André Horta a jeho kroucený projektil dokázal pozorný McGregor odvrátit na rohový kop. Ve zbývajících minutách se balón nejčastěji nacházel v blízkosti středového kruhu a na Estádio Municipal de Braga již žádná gólová příležitost k vidění nebyla.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Rangers Tip 1:2

Reagovat
Dufan

Reagovat
Agnelli

1:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Championship

Rangers jsou nabroušení, SC Braga má více kvalitních hráčů,....po penaltach ve druhém zápase se rozhodne , který tým bude šťastnější D:)

Reagovat
ladyboy arsenal

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Pan.Antonin

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele